Kilenvennyolc éves volt a tiszacsegei áldozat

A tettesek 80 ezer forintot és valamennyi italt zsákmányoltak.

Jogerősen 17 év fegyházzal sújtotta a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a 24 éves tiszacsegei fiatalembert, aki 2007. augusztusában agyonvert egy 98 éves férfit, miután betört hozzá, hogy pénzhez jusson. Hasonló korú társa, aki a készülő gyilkosságról nem tudott, de részt vett a ház átkutatásában, 7 év börtönt kapott.

A gyilkosság után még mulattak

A bíróság megállapítása szerint a bűncselekmény éjszakáján T. Gyula és H. Attila a kocsmából biciklizett hazafelé, amikor előbbi beugrott a sértett udvarára, mondván, pénzt kér tőle. Nem volt ismeretlen a háznál, hiszen korábban már betört oda, el is ítélték miatta. Benyomta az ajtót és kutatni kezdett. Az idős ember felébredt, mire a vádlott 8-10 közepes-nagy erejű ütést mért a fejére. Kisvártatva az addig kint várakozó H. Attila is belépett a lakásba, és a vérző öregemberrel nem törődve segített a kutatásban. A tettesek 80 ezer forinttal, pezsgővel és pálinkával távoztak. Ittas kerékpározás miatt a rendőrök a közelben még meg is büntették őket, ami után a fiatalok egy helyi diszkóban mulattak reggelig.

Három évvel emelték a büntetést

Az ítélőtábla dr. Kardos Sándor vezette büntetőtanácsa T. Gyulát nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és magánlaksértésben találta bűnösnek, s helyet adva az ügyészi indítványnak, három évvel emelték az elsőfokon kiszabott 14 évet. Társát – az elsőfoktól eltérően – nem emberölésért, hanem rablásért és magánlaksértésért ítélték el, így a megyei bíróság által kimért 10 év fegyházat 7 év börtönre változtatták.

RaL