Kilencszáz almafát kapott Hajdúböszörmény

Kilencszáz almafát kapott Hajdúböszörmény
© Illusztráció: Getty Images
Hajdúböszörmény- Gyümölcsöskert lett a Nagy-Bocskai szőlőskertben. Igaz, még alig több mint fél hektáron, de már 1400 almafa növekedik.

A város önkormányzata ugyanis 2015-ben nyújtott be egyedi támogatási kérelmet a tanyafejlesztési program egyik közösségi termelést célzó területére, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium közel 12,6 millió forinttal támogatott.

A projekt keretében önkormányzati tulajdonú, zártkerti fekvésű területet vontak művelésbe a Nagy-Bocskai szőlőskertben. A támrendszer kialakítását követően a pályázati keretből 500 darab tájjellegű almafacsemetét telepítettek, melyhez a csemetét szállító cég bónuszként újabb 900 almafát adott. A csemeték telepítése és termesztése 0,6 hektáron történt, a termeléshez szükséges mentorálási tevékenységhez is segítséget kaptak a gyümölcstermesztéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek átadásával. Ezen túlmenően kerítést építettek, beszerezték a a gyümölcsöshöz szükséges eszközöket és felépült a gyümölcstároló – tájékoztatott Kiss Attila polgármester.

HBN
hirdetés