Kilenc-kilenc év a parókás rablóknak

Debrecen – Rablás és személyi szabadság megsértése miatt az elsőrendű vádlottra kilenc és fél év, míg a másodrendűre kilenc év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Járásbíróság.

A házaspár tavaly két idős asszonyt rabolt ki késsel a megyeszékhelyen, ajándékcsomag ürügyén jutottak be hozzájuk és megkötözték őket. A hétfőn kihirdetett ítélet kötelezi a vádlottakat az okozott 500 ezer forintnyi kár, továbbá mintegy 500 ezer forint bűnügyi költség megtérítésére is.

Az indoklásban elhangzott: a vádlottak tettüket előre megtervezetten követték el, parókát vásároltak, a férfi szakállat növesztett és kesztyűt, kést, a nő pedig váltóruhát vitt magával. Habár az elsőrendű vádlott kisebbíteni próbálta felesége szerepét az ügyben (például azt állítva, a nő nem tudott a késről), a bíróság bizonyítottnak látta a szándékegységet. A bíró megjegyezte, hogy a férfi 2014 februárjában jól kereső állását hagyta ott végkielégítésért. Enyhítő körülményként értékelte a vádlottak büntetlen előéletét, a férfinak a tárgyalóteremben tett bocsánatkérését, mindkettejük beismerő vallomását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak enyhítésért fellebbeznek.

HBN​