Kilenc helyszínen lesznek programok Pécsett

Kilenc helyszínen több mint negyven programmal várja az érdeklődőket szombaton, a Múzeumok Éjszakáján a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága – Janus Pannonius Múzeum- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

A Régészeti Múzeumban “Itt vannak a törökök! Egy éjszakára kinyitottunk!” címmel szerveznek programot, ahol a török hódoltság kora lesz a téma. Lesz csempefestés török motívumokkal, textilfestés, szőnyegfestés és török fegyverek készítése sablonokkal, de előadásokkal, és a pécsi török emlékek bemutatásával is készülnek a szervezők.

A Természettudományi Múzeumban zenés, bábos programokra, tárlatvezetésekre és különféle kézműves programokra számíthatnak az érdeklődők. A jégkorszakról előadást is tartanak, és meg lehet nézni egy kiállítást is erről. A Várostörténeti Múzeumban a középkori, illetve török kori hagyományokkal rendelkező bőrkikészítő mesterség történetét bemutató interaktív előadás lesz, de lehet fényképezkedni is századfordulós enteriőrben, korhű viseletekben.

A Néprajzi Múzeumban Kézműves foglalkozások, bemutatók és tárlatvezetések várják a látogatókat. A Zsolnay család és a magyar népművészet címmel meg lehet majd hallgatni egy előadást is, és meg lehet majd nézni a “Mobil-Kor-Történet” című időszakos kiállítást is. A Modern Magyar Képtár Nemzetközi Gyűjteményében, a Vasarely Múzeumban, a Csontváry Múzeumban és a Zsolnay Múzeumban is lesznek programok.

– Független Hírügynkség –Sporthírek