Kilenc helyett decembertől huszonegy járatot indít a debreceni repülőtér

Akt.:
Kilenc helyett decembertől huszonegy járatot indít a debreceni repülőtér
© Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – Újra menetrend szerinti gép érkezett Milánóból vasárnap a reptérre. Kapitányát, Laszkó Balázst és a személyzetet Széles Diána alpolgármester és a Xanga cégcsoport vezetője, Herdon István köszöntötte. ​

Újabb jelentős állomásához ért a Debreceni Nemzetközi Repülőtér és a Wizz Air együttműködése, hiszen 2013 áprilisa után ismét menetrend szerint gép érkezett Milánóból, illetve repteréről, Bergamóból vasárnap kora este a légi bázisra. Pilótáját és a személyzetét a debreceni küldöttség tortával fogadta, melyet a Miss Supranational Hungary 2015-ös győztese, Tóth Valentina szépségkirálynő vágott fel az Airbus 320-as fedélzetén.

A repteret üzemeltető Xanga cégcsoport vezetője, Herdon István portálunknak elmondta, ebben az évben ennél is nagyobb ugrást hajtanak végre. December 16-tól a jelenlegi 9 menetrend szerinti járat 21-re bővül, hiszen London, Eindhoven és Milánó mellett újabb célállomások felé, Párizsba, Malmöbe és Brüsszelbe, illetve vissza repülnek majd gépek Debrecenből.

Ehhez a Wizz Air egy repülőt állandóan itt állomásoztat, a debreceni is a bázisrepterei közé fog tartozni.

Herdon István elmondta még, hogy idén több mint 170 ezer, jövőre ennek a duplájával, 2018-ban 800 ezer, 2020-ban pedig egymillió utassal számolnak.

HBN


Újraindult a Debrecen-Milánó járat, este jött meg az első menetrend szerinti gép
Debrecen – Újabb jelentős állomásához ért a Debreceni Nemzetközi Repülőtér és a Wizz Air együttműködése, hiszen a tervezettnek megfelelően újra menetrend szerinti gép landolt vasárnap kora este a légibázison.

hirdetés