Kilenc évet kapott a Darabos utcai erőszakoló

Akt.:
Kilenc évet kapott a Darabos utcai erőszakoló
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Csak a harmadrendű vádlott „úszta meg” a büntetése szigorítása nélkül.

Jogerősen 9 év börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a 19 éves fiút, P. Alexet, aki 2016 februárjában két társa közreműködésével próbált megerőszakolni egy ittas, magatehetetlen lányt egy Darabos utcai panelház tizedik emeletén. A szintén 19 éves M. Richárdot 7 év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró tábla. A harmadik vádlott, aki a bűncselekmény időpontjában még a 18. életévét sem töltötte be, 4 év, javítóintézetben letöltendő szabadságvesztést kapott.

Mint az állatok…

Az első- és másodrendű vádlottak esetében a Debreceni Ítélőtábla súlyosbította a fiúkra első fokon kiszabott 6 és fél, illetve 5 év börtönbüntetést.

Mint arról már írtunk, a vádlottak 2016 februárjában Hajdúhadházról és Hajdúsámsonból érkeztek Debrecenbe; napközben játéktermeztek, később kocsmáztak. Az este során figyeltek fel a lányra, aki egy farsangi buliban túl sokat ivott, és a plázánál már le kellett ülnie. A sértetten látszott, rosszul érzi magát, beszélgetni sem volt képes, azt sem tudta, mi történik vele. P. Alex ekkor vetette fel, hogy „szexszelni” kellene a lánnyal. Két oldalról belekaroltak, felállították és támogatva a Darabos utcai panelba vitték. A sértett odafenn a földre feküdt, az elsőrendű vádlott alul meztelenre vetkőztette, majd magára húzott egy óvszert és a két másik fiú társaságában közösülni próbált a lánnyal. Ekkor azonban kinyílt egy lakás ajtaja és kilépett rajta egy férfi. Az elsőren­dű vádlott felpattant, majd gyalog rohanni kezdtek lefelé. Az utcára érve ráeszmélt, hogy fent hagyta a farmerét és az alsónadrágját. A másodrendű vádlottat küldte vissza érte, aki felkapta a nadrágot és leszaladt a földszintre.

A vádlottak a lánytól a mobiltelefonját és a karkötőjét is elvette, ezért a szexuális erőszak mellett személyi szabadság megsértése és kifosztás bűntette miatt is elmarasztalták őket.

HBNJókor volt jó helyen a férfi – Egy lakón múlott, hogy abbamaradt az erőszak a Darabos utcán

Legkorábban büntetésük leteltének kétharmada után szabadulhatnak a fiatalok.


Hat és fél év a Darabos utcai erőszakolónak

A nagy felháborodást kiváltó eset februárban történt, az ítélet egyelőre nem jogerős.

 


“Kanosak lettek” az italtól, ezért erőszakolták meg a tinilányt a fiúk Debrecenben

Az elsőrendű vádlott nem beszélt a bíróságon, a nyomozati szakban azt mondta, nem követte el a bűncselekményt.
hirdetés