Kilátástalan élete miatt anyjára gyújtotta a lakást a debreceni férfi

Akt.:
Nagy erőkkel keresték a férfit
Nagy erőkkel keresték a férfit - © Fotó: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A 30 éves depresszív hajlamú vádlott édesanyjával élt együtt egy debreceni többemeletes ház önkormányzati lakásában. A bűncselekmény elkövetését megelőző hónapokban levert hangulata egyre inkább láthatóvá vált a környezete számára.

2017. szeptember 13-án édesanyjával házimunkát végeztek, majd a férfi lefeküdt aludni. 16 óra körül ébredt fel, azonban eléggé ideges, ingerült állapotban volt, nem szívesen reagált az anyja kérdéseire, elhatározta, hogy elmegy sétálni. Ezt megelőzően azonban a sértettre kívülről rázárta a szobaajtót. A vádlott hosszas bolyongás után másnap reggel fél hét körül érkezett vissza a bérlakásba, amikor is végső elkeseredésében, mivel értelmetlennek tartotta az életüket, elhatározta, hogy a sértettre rágyújtja a lakást.

Ezt követően a debreceni férfi ruhaneműkből egy kupacot halmozott fel a sértett szobájának ajtaja elé, azt leöntötte étolajjal, majd meggyújtotta, ezt követően elhagyta a lakást.

gy2

Fotó: police.hu

A ruhaneműk meggyújtását követően röviddel füst gomolygott ki a sértett lakásából, amelyet az egyik szomszéd észrevett, és azonnal értesítette a portaszolgálatot. A sértett lakásának ajtaját ezt követően feltörték, és kimenekítették az asszonyt a bezárt szobából.

A vádlott által gyújtott tűz intenzitása nem fejlődött ki, ún. tökéletlen égés keletkezett, amelynek következtében tömény füst alakult ki a lakásban. A vádlott kívánta az édesanyja halálának bekövetkezését, amennyiben az általa okozott tűz ténylegesen kifejlődik, és bejut a szobába, ott füstmérgezés és égés következtében különös szenvedéssel a sértett halálát okozta volna. A sértett életét a gyors külső beavatkozás mentette meg.

Az előzetes letartóztatásban lévő, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken – olvasható az ügyészség honlapján. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.


Fotó: police.hu
Debrecen - A gyanú szerint bezárta egy szobába, majd ruhaneműket gyújtott meg a folyosón és magára hagyta a magatehetetlen idős nőt. Csütörtökön előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra a 30 éves férfit. Mint azt korábban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, E. Lajos szeptem...