Kilábalhat a válságból hazánk légi forgalma

Fellendült a magyar légtér forgalma, márciusban az irányított gépek száma újra meghaladta a negyvenezret.

Az év első három hónapjában a magyar irányítók összesen 118.549 repülőgépet irányítottak, ami 4,78 százalékos növekedést jelent. Ezzel a hazai légtér forgalma újra a gazdasági válság előtti szintre emelkedett – közölte a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat.

Ismét a gazdasági válság előtti szintre emelkedett a magyar légtér forgalma. Az idei év első három hónapjában összesen 118.549 repülőgépet irányítottak hazánkban, ami 4,78 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A magyar légiforgalmi irányítók által irányított gépek száma márciusban újra meghaladta a negyvenzeret – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat.

A magyar légtéren átrepülő forgalom – ez a hazai légtérben közlekedő gépek 80 százaléka – 6,3 százalékkal növekedett márciusban. A forgalom 20 százalékát pedig a Ferihegyi reptérről induló, és oda érkező járatok jelentik. Itt azonban folytatódott a csökkenés: márciusban 2,9 százalékos volt a visszaesés. A két hatás az összforgalom 4,4 százalékos növekedését eredményezte az elmúlt hónapban.

– Független Hírügynökség –