Kikaptak Győrben a DVSC kézisei

Akt.:
Kikaptak Győrben a DVSC kézisei
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Gyakorlatilag néhány perc alatt kiderült, a Debrecen nem szerez pontot a bombaerős Győr ellen.

A női kézilabda-bajnokságban szombaton „csengettek be”, az új idény első találkozóján a DVSC-TVP a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC otthonában vendégeskedett. A két alakulat eredetileg októberben csapott volna össze egymással, ám a zöld-fehérekre ekkor a Bajnokok Ligájában vár erőpróba, így módosult az időpont.

Bosszantó hibák

A hajdúságiak kezdőjében a dán Lotte Grigel, valamint a román Madalina Zamfirescu személyében két nyári szerzemény is szóhoz jutott. Az idei pontvadászat első találatát Görbicz Anita jegyezte a bal szélről. A Loki játékában sajnos sok pontatlanság volt, elsősorban Grigel kézilabdázott nagy hibaszázalékkal. A debreceniek gólcsendjét Varsányi Nóra törte meg a hatodik percben (4–1). Az ETO fokozatosan szakította le magáról a vetélytársát, Bódi Bernadett 10–4-re módosította az eredményt, ekkor érkezett Tone Tiselj első időkérése. A szlovén mester intelmei ellenére sem tudta megkezdeni a felzárkózást a Debrecen, amely nehezen került még lövőhelyzetbe is, illetve Kiss Éva többször „kibabrált” a cívisvárosiakkal. A huszonkilencedik minutumban már tízzel vezetett a Győr (17–7), a szurkolók rá is számoltak a vendégekre.

Azok a DVSC-drukkerek, akik abban bíztak, hogy a házigazda a második félidőben lassítani fog, nagyot tévedtek. Ambros Martín tanítványai folytatták a kiváló védekezést, ami nem ízlett Grigeléknek. Tomori Zsuzsa a negyvennyolcadik percben bevette Horváth-Pásztor Bettina kapuját, ezzel húszgólosra hizlalta a Rába-partiak fórját (32–12). A hajrában mindkét szakember igyekezett az összes játékosának lehetőséget adni a bizonyításra.

A bajnokin kiderült, a 36–16-os vereségbe belefutó debrecenieknek még idő kell ahhoz, hogy a megfelelő összhang kialakuljon a csapaton belül. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a Győr csarnokában még az európai topklubok is megszenvednek majd ebben a szezonban.

Csáki Viktóriáék szombaton az újonc Kecskeméthez utaznak, a mérkőzés 17 órakor kezdődik.

HBN


Győri Audi ETO KC–DVSC-TVP 36–16 (19–7)

Győr 3017 néző. V: B. Pech Vágvölgyi

GYŐR: KISS É. – Bódi 2, MÖRK 5, Broch 3, AMORIM 6, Oftedal 3, Görbicz 6 (3). Csere: Bínó (kapus), Tomori 2, Althaus, FODOR CS. 4 KNEDLIKOVÁ 5, Hansen. Edző: Ambros Martin

DVSC: Lajtos – Varsányi 1, Punyko 3, Grigel 3, Sirián, Zamfirescu 3, Vantara-Kelemen. Csere: Horváth-Pásztor (kapus)Palsdottí3 1, Hajduch 1 (1), Hársfalvi 1, Borges-Lima 1, Csáki 2, Tóvizi, Román D. Edző Tone Tiselj

Kiállítások: 2, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1

Az eredmény alakulása: 5. perc: 4–0. 11. p.: 7–2. 16. p.: 11–4. 24. p.: 14–5. 39. p.: 24–8. 43. p.: 27–11. 48. p.: 32–12. 55. p.: 34–16


Mesterszemmel

Ambros Martín: – Megszereztük az első két pontot a szezonban, amely hosszúnak és nehéznek ígérkezik. Nem csak a győzelem volt fontos, más célokat is kitűztünk magunk elé, így mindkét félidőben kemény védekezést tudtunk megvalósítani.

Tone Tiselj: – Nincs kétségem afelől, hogy Európa legjobb csapata ellen játszottunk, és kaptunk tőle egy jó leckét. Számunkra remek tesztmérkőzés volt, nagyon sok tanulsággal.


Fotó: dvsckezilabda.hu
Debrecen - Juliana Borges Lima próbajátékra érkezett Debrecenbe, s hogy a teszt jól sikerült azt jelzi, hogy szerződést kötött vele a DVSC-TVP. Gyorsaság, szorgalom és iszonyatos lövőerő. Ezek a DVSC-TVP legújabb szerzeményének, az 1996-ban Osórioban született brazil Julina Borges Lima legfőbb er...