Kikaptak, de nem vallottak szégyent

Kikaptak, de nem vallottak szégyent
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Príma játékkal rukkolt elő az egyik legjobb honi csapattal szemben az Újváros.

Fantasztikus szurkolás, elszánt küzdelem és helyenként kiélezett csata jellemezte szerdán este a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK–MOL-Pick Szeged összecsapást, mely 28–25-ös vendég-sikert hozott.

Már az első támadásból vezetést szerzett a Szeged, Zubai adta meg a meccs alaphangulatát. 2–0 után Balázs szépített, sőt, Hanták egyenlített, szépen tartotta a lépést az Újváros a jóval esélyesebb riválisával, még a 6. percben is egál volt, 4–4.

Aztán a 9. minutumban már a hazai egyletnél volt az előny, Balázs megmozdulása révén nem sokkal rá pedig 7–5-re mentek a hajdú-bihariak. A folytatásban is remekelt Füzesi Ferenc alakulata, a félidő derekán 10–7-et mutatott az eredményjelző, többek között Paulnak köszönhetően, aki ihletett formában védett a hazai kapuban. Csak a 22. percben tudták újra ikszre hozni a derbit a szegediek (11–11), akik innentől kezdve újra domináltak, és 17–14-re vezettek a szünetben.

Belátható távolságban

Rögtön góllal nyitották a második játékrészt a csongrád megyeiek, akiktől előfordult, hogy négy válogatott játékos, Zubai, Ilyés, Ancsin és Balogh is a pályán tartózkodott. Belátható távolságban maradtak a vendégek, amiben Pajkónak is szerepe volt, hiszen ő is kiválóan állta a sarat a kapuban. Ahogy telt az idő, az újvárosiak úgy fáradtak, de így sem adták fel, igaz, látszott, a vasárnap Bajnokok Ligája találkozón érdekelt vendég gárda azért nem veszi véresen komolyan a meccset.

Az 54. percben két gyors Oláh-találat után 23–26 állt az eredményjelzőn, látszott, a végsőkig kitartanak a Füzesi tanítványok. A hajrában egyre több pontatlanság, eladott labda jellemezte a játékot, végül aztán csupán hórom góllal, 28–25-re nyert Juan Carlos Pastor együttese.

HBN


Balmazújváros-MOL-Pick Szeged 25-28 (14-17)

Balmazújváros, König Rendezvényközpont, 600 néző. Vezette: Medve, Nagy L.

Balmazújváros: Paul – Simovics 4, Balda, Balázs 3, Hanták 6, Oláh 4, Kekezovics 1. Csere: Pajkó (kapus), Vranak 2, Temesvári 2, Morva 1, István 2, Korsós. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

MOL-Pick Szeged: Wyszomriski – Csuruvija 5, Ilyés 1, Zubai 5, Mindegía 8/2, Balogh 1/1, Fekete 2. Csere: Vranjes 1, Ancsin 3, Thiagus Petrus 2, Hegedüs.Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Hétméteres: -/-, ill. 4/3.


Férfi kézilabda NB I – Háromgólos szegedi siker Balmazújvárosban
A legutóbb bajnoki ezüstérmes Mol-Pick Szeged három góllal győzött Balmazújvárosban a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.

hirdetés