Kikaptak a címvédőtől a debreceni floorballosok

Kikaptak a címvédőtől a debreceni floorballosok
© Fotó: DEAC
Debrecen – Utolsó idegenbeli mérkőzését vívta a DEAC floorball csapata az alapszakaszban: a címvédő Phoenix Fireball ellen lépett pályára az egyetemista csapat. Az előzetes megérzések ezúttal is vegyesek voltak, több mint egy sornyi játékos hiányzott, ugyanakkor játékra tudott jelentkezni Balogh Richárd, valamint a kulcsjátékosok többsége is – olvasható a klub közleményében.

A találkozót nagy elánnal kezdték a hazaiak, a cívisvárosi srácok a térfelükről se nagyon tudtak kimerészkedni. Az első találatot is a Phoenix jegyezte: Rési Tamás volt eredményes. A folytatásban kicsit ki tudott szabadulni a szorításból a DEAC, de így is fölényben maradtak a tűzmadarak. Dr. Héjja Gábor igyekezetének köszönhetően sokáig tartani tudták az eredményt a debreceniek, de a szünet előtt ismét magasabb fokozatra kapcsolt a címvédő: Kádár Gergely, majd Harangozó Szilárd és Rácz Domokos is eredményes volt, kényelmes eőnyt megszerezve 20 perc után (4:0). A cívisvárosiak baját tetézte, hogy Radványi Balázs megsérült, így egyik fontos láncszemét is elvesztette a Debreceni Egyetem gárdája.

Sajnos a második etapban sem tudott sebességet váltani a DEAC: továbbra is a hazaiak nyomtak. A mérkőzés felénél már 7:0-t mutatott az eredményjelző. Volt lehetőség a debreceni csatárok előtt is, de nem jártak sikerrel a hajdúsági játékosok. A szünetig még további két találat született, 9:0-s állással fordultak a csapatok a záró etapra.

A hazaiakat motiválta, hogy a 200. szezonbeli góljukat megszerezzék, míg a DEAC a becsületgól(ok)ért hajtott. Végül mindkettő összejött: Varga Gergő és Nyisztor Szabolcs is eredményes volt, de a hazai henger sem állt le. Harangozó Szilárd révén az áhított jubileumi találat is megszületett, végül 15:2-es Phoenix-sikerrel zárult a találkozó.

Nem sok pozitívum érte péntek este a debreceni csapatot: a kapott gólok dacára a kapusokat dicséret illeti. Mellettük jól vette fel a kesztyűt a Balogh Richárd és Tarsoly Ádám, illetve Lippai Péter is sokat blokkolt, robotolt.

A kesergésre nincs sok idő: szombaton délután a Dunai Krokodilok látogatnak a Böszörményi út Campusra. Az alapszakasz záró fordulójában mindenképpen javítani szeretnének a DEAC játékosai.

Salming OB I, 13. forduló:

Phoenix Fireball – Debreceni EAC 15:2 (4:0, 5:0, 6:2)

Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola, 40 néző

Vezette: Pribék István Szegvári András

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (1+0), Nyisztor Szabolcs (1+0), Fábián Donát (0+1), Lippai Péter (0+1)