Kikapott az Újfalu, ötödször bajnok a Győr

Kikapott az Újfalu, ötödször bajnok a Győr
© Fotó: HBN archív
Berettyóújfalu, Győr – Az előrehozott mérkőzésen 5-2-re alulmaradt a Mezei-Vill, mely így nem védheti meg címét.

A TV-közvetítés miatt előrehozták péntekre az eredetileg hétfőre kiírt Rába ETO-MVFC-Berettyóújfalu mérkőzést. A bajnoki cím megszerzése szempontjából kiemelt volt ez találkozó, hiszen a listavezető Győr győzelme esetén bebiztosíthatta előnyét – amit meg is tett, a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának vége előtt két fordulóval az ETO előnye nyolc pontra hízott a második Újfaluval szemben.

Egyáltalán nem volt könnyű helyzetben Turzó József alakulata, hiszen csak szerdán este, alig több mint negyven órával a rangadó előtt értesültek arról, hogy kénytelenek korábban lejátszani a derbit.

Nem ment

A kellemetlenség ellenére nagy elszántsággal vetették bele magukat a meccsbe Tihanyi Csabáék. Természetesen nagyon jól ismeri egymást a két együttes, ennek megfelelően lassabb iramban indult az összecsapás Győrben. A hazaiak inkább a pontrúgásokat erőltették, de az első igazán nagy helyzet Rábl János előtt adódott, aki egy kontra végén, háttal a kapunak sarokkal próbálkozott, ám Matkovics védett. Nem sokkal később Gál István nagy ziccere maradt ki. Hamar megélénkült a játék, a másik oldalon is akadtak lehetőségek, egyre inkább a győriek domináltak. Látszott, idegesek a felek, ugyanis rendkívül pontatlanok voltak. Aztán a 15. percben vezetést szerzett az ETO, Dróth lőtt kapufát, a kipattanót pedig Vevé vágta be. Még ugyanebben a minutumban Dróth is bevette Tihanyi kapuját. A kétgólos hátrány tudatában kockáztattak az újfaluiak, átálltak vészkapus játékra, ami megbosszulta magát, Juanra szerzett labdát a saját térfelén, megküldte és a játékszer az üres kapuba gurult. A következő momentum a vendégeké volt, Lovas gurított Rábl elé, aki bevarrta a felsőbe – rajzolni sem lehetett volna szebb gólt. Ezzel még nem volt vége, 3-1 után a félidő utolsó másodperceiben Mimi növelte az előnyt.

A szünetet követően bekezdtek Trencsényi Jánosék, két nagy helyzet után Rábl szerzett pazar gólt, 4-2. Ám ahelyett, hogy tovább kapaszkodott volna az MVFC, egy újabb hazai találat következett. A továbbiakban már nem változott az eredmény, a hosszú út kifárasztotta a Mezei-Villt, mely így is mindent megtett a sikerért, ám ezúttal ez is kevésnek bizonyult. Ezzel együtt egyáltalán nem vallott szégyent a csak magyar játékosokból álló Újfalu a több klasszis idegenlégióst is a soraiban tudó Rába-partiakkal szemben, mely 5-2-es győzelmével ötödször lett bajnok.

HBN


A tények

RÁBA ETO-MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-2 (4-1)

Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, vezette: Kovács Gábor Péter

ETO: Matkovics G. – Lódi T., Solano, Juanra, Dróth Z. Csere: Mimi, Noe, Vevé, Harnisch Á., Püspök P., Bognár B., Sáhó K., Tóth Gy. Vezetőedző: Jordi Illa Solé

MVFC: Tihanyi Cs. – Rábl J., Komáromi P., Szabó P., Nagy T. Csere: László M., Trencsényi J., Lovas N., Sánta J. A., Gál I., Birinyi B., Dávid R. Vezetőedző: Turzó József

Gól: Vevé (15.), Dróth Z. (15., 30.), Juanra (19.), Mimi (20.), illetve Rábl J. (20., 28.)

Sárga lap: Lódi T. (14.), Mimi (19.), illetve Rábl J. (29.)

hirdetés