A gyenge védekezés okozta a Loki vesztét

Akt.:
A gyenge védekezés okozta a Loki vesztét
© Fotó: Matey István
Debrecen – A végig vezető, lendületes váciak ellen esélye sem volt a Debrecennek.

Az első osztályú női kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában két meghatározó játékosa, Lotte Grigel és Karina Jezsikava nélkül próbálta meg elhozni a bajnoki pontokat a Dunakanyarból a DVSC–TVP. Sajnos a bravúrra egy percig sem volt esélye Vida Gergő együttesének, ugyanis a sokkal gyorsabban, ötletesebben játszó hazaiak már az elején állva hagyták a piros-fehéreket. Az első negyedórát követően már hét góllal vezetett a Vác, ekkor felsejlett egy nagy különbségű vereség lehetősége is, de néhány változtatásnak, és az időközben a kapuba becserélt Lajtos Nóra védéseinek köszönhetően legalább a különbség további növekedését sikerült megállítani, így 17-10-es állásnál vonultak félidőre a csapatok.

Fellángolás

A második játékrészre is élesebben jöttek ki a vendéglátók, folyamatosan hízott a hazai előny, a 47. percben már 11 góllal is vezettek Szilágyi Zoltán tanítványai (28-17). A komoly fór hatására leült a váciak játéka, amelyet a Loki kihasznált, és egy hat-nullás rohamot produkálva, öt gólra zárkózott a cívisvárosi együttes (28-23). Ennél már nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a DVSC, sőt, a végére a Vác visszaállította a félidei hét gólos differenciát (35-28).

Ezen a találkozón sajnos nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Huszonnyolc góllal mérkőzést lehet nyerni, de amíg ilyen védekezés társul a támadójáték mellé addig kevés az esély a hőn áhított idegenbeli bravúrra.

MSZ


K&H női kézilabda liga, 16. forduló:

GVM Europe-Vác–DVSC-TVP 35-28 (17-10)

Vác, 550 néző. Vezette: Hargitai, Markó

Vác: ARENHART 1 – JOVETIC 7, HÁMORI 2, Lakatos 4 (2), Helembai F. 3, De Souza 3 (2), RADOSZAVLJEVICS 5. Csere: Suba (kapus), Kácsor 4, Szondi, Kovács P. 2 (2), Szamoránsky P. 2, Barján, Diószegi 2. Edző: Szilágyi Zoltán

DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi, Punyko 3, Zamfirescu 1, Tóvizi 1, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen. Csere: LAJTOS (kapus), CSÁKI 6 (3), HAJDUCH 3, Hársfalvi 1, SIRIÁN 5, Román 1, Pálsdóttir 1, Pénzes 1 (1). Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–2. 17. p.: 11–4. 24. p.: 15–7. 40. p.: 23–14. 47. p.: 28–17. 53. p.: 28–23

Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 7/4

Mestermérleg

Szilágyi Zoltán: Az első perctől kezdve koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk, és az első félidőben remek védő- és támadójátékkal nagy előnyt szereztünk. A folytatásban hullámvölgybe kerültünk, de az ezúttal is lelkes szurkolóink segítségével a végjátékban kijöttünk belőle.

Vida Gergő: Hamar eldől a mérkőzés, teljesen megérdemelten nyert a Vác. Vereségünk oka főként a gyenge védekezés, valamint hogy húzóembereink rosszul teljesítettek.