Kijutott az Európa-bajnokságra az U17-es labdarúgó-válogatott

Akt.:
A norvég Jesper Daland (k), Halldor Stenevik (b) és Mikael Ugland (j), valamint Csonka András (b2) és Szoboszlai Dominik (j2) az U17-es labdarúgók Európa-bajnoki elitköre 2. csoportjának zárófordulójában, a Norvégia - Magyarország mérkőzésen a telki Globall Sport Stadionban 2017. március 26-án. A magyar válogatott 1-0-ra győzött, így csoportelsőként kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra
A norvég Jesper Daland (k), Halldor Stenevik (b) és Mikael Ugland (j), valamint Csonka András (b2) és Szoboszlai Dominik (j2) az U17-es labdarúgók Európa-bajnoki elitköre 2. csoportjának zárófordulójában, a Norvégia - Magyarország mérkőzésen a telki Globall Sport Stadionban 2017. március 26-án. A magyar válogatott 1-0-ra győzött, így csoportelsőként kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – A magyar U17-es labdarúgó-válogatott kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra, miután az elitkör 3., záró fordulójában 1-0-ra legyőzte a norvég együttest Telkiben.

A mindent eldöntő találatot Szoboszlai Dominik a ráadásban, a 83. percben szerezte: 21 méterről pazar mozdulattal csavart a hosszú felsőbe.

Szélesi Zoltán együttese kedden 1-0-ra kikapott az izraeli válogatottól, majd két nappal később Szoboszlai két hajrában szerzett szabadrúgásgóljának köszönhetően 2-1-re legyőzte az orosz csapatot. Vasárnapi sikerének köszönhetően a magyar válogatott hat ponttal a négyes élén végzett, megelőzve az egyaránt 4-4 pontos norvég és izraeli, valamint a két pontot gyűjtött orosz csapatot.

Legutóbb 2006-ban szerepelt kontinensviadalon magyar U17-es válogatott.

– MTI –