Kijött a különbség, átgázoltak a debrecenieken

Kijött a különbség, átgázoltak a debrecenieken
Kijött a különbség, átgázoltak a debrecenieken - © Fotó: Matey István
Debrecen – Magabiztos sikert aratott az Újbuda a fiatalokkal kiálló DVSE felett.

A tabella harmadik helyén álló OSC látogatott a férfi vízilabda OB I. 17. fordulójában Debrecenbe szombaton este. Ahogyan az előzetesen várható volt, a klasszisokkal teletűzdelt vendég Újbuda sima sikert aratott, 16-4 arányban győzte le a DVSE csapatát.

Az első negyedben még tartani tudta magát a hazai alakulat, Tóth Péter szerzett vezetést a hajdúságiaknak, majd rövidesen Hoppál Gergely növelte az előnyt. Hamar magához tért azonban a kezdeti sokkból az OSC, 2-2-es állásnál ért véget az első negyed.

A folytatásban átvették az irányítást Bátori Bencéék, gyors egymásutánban öt gólt is szereztek, mire Szabó Botond révén a hazaiak is szóhoz jutottak, 7-3.

Nőtt az előny

A nagyszünet után is tovább robogott a pesti egylet, már kilenc találatnál tartottak dr. Vincze Balász tanítványai, mikor Hoppál újra betalált – ekkor még nem lehetett sejteni, hogy ez lesz a Debrecen utolsó gólja. Már 11-4-re vezetett az OSC, mikor következett az utolsó etap.

Az utolsó nyolc percben sem hagyott alább a fővárosiak játékkedve, végül tizenhatszor „pókhálózták ki” a cívisvárosiak kapuját.

Varga Tamás alakulata egyébként több hiányzót is nélkülözni kényszerült, Süveges Máté, Kállay Márk, Kuncz Tamás és Martin Kolarik sem tudta vállalni a játékot különböző okok miatt, helyettük saját nevelésű fiatalok jutottak szerephez.

A DVSE legközelebb csütörtökön csobban vízbe 19 órától a Pécs vendégeként.

HBN

DEBRECEN – A-HÍD OSC Újbuda 4-16 (2-2, 1-5, 1-4, 0-5)
Debreceni Sportuszoda, 500 néző. Vezette: Horváth Cs., Kovács Cs. T.

DEBRECEN: Aleksic – Soltész A., Hoppál G. 2, Pataki G., Szabó B. 1, Tóth P. 1, Halek M. Csere: Smitula G., Katona G., Dienes I. B., Kincses A., Makszim S., Sipos D., Kátai K. Edző: Varga Tamás.

OSC: Bisztritsányi D. – Bátori B. 6, Kayes, Juhász Zs. 1, Hegedűs G. 1, Graham 2, Bundschuh E. Csere: Decker Á. 1, Kovács G. 2, Jávor D. 1, Vincze M. 1, Szentesi Á., Brguljan 1. Edző: Dr. Vincze Balázs.

Gól – emberelőnyből: 10/0, ill. 10/5.
Gól – büntetőből: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Smitula Gergő, Soltész Alpár, ill. Decker Ádám, Bundschuh Erik

Címkék: , , , ,


Sporthírek