Kijev cáfolja a főpolgármester lányának párizsi kirablását

Kijev cáfolja a főpolgármester lányának párizsi kirablását
A Kijevi Főpolgármesteri Hivatalnál cáfolják azt a hírt, hogy hétfőn Párizsban kifosztották az ukrán főváros dúsgazdag vezetőjének lányát.

Krisztina Csernoveckaja a hivatalos állásfoglalás szerint az utóbbi időben nem is járt a francia főváros közelében.

Az ukrajnai Szevodnya című lap megkeresésére Marta Grimszkaja, Leonyid Csernoveckij főpolgármester tanácsadója kedd délelőtt közölte, hogy csak egy hírlapi kacsáról, vagy valami durva, lejárató tréfáról lehet szó. De azt sem zárja ki, hogy valaki visszaélt a bankalapító, milliomos városvezető leányának nevével.

Krisztina jelenleg is Kijevben tartózkodik, s legjobb tudomásom szerint éppen a kutyáját sétáltatja” – közölte az újságírókkal a főpolgármester tanácsosa, aki hozzátette, hogy a fiatalasszony mostanában egyáltalán nem járt a francia fővárosban, s nem is tervezett ilyen utazást.

A nemzetközi bulvársajtó szalagcímekben hozta a hírt, hogy a kijevi főpolgármester lányát egy ismeretlen elkövető rabolta ki Párizsban. Krisztina állítólag a hétfői déli órákban érkezett meg a francia fővárosba. A hírek szerint a nő egy bérelt limuzinnal tartott a belvárosba a repülőtérről, amikor egy férfi az autó mellé érve kikapta a nő kézitáskáját, amely a híradások szerint ékszerekkel, drágakövekkel volt tele, melyek értéke elérte a 4,5 millió eurót (1,2 milliárd forintot).

Az esetről egy név nélkül és szűkszavúan nyilatkozó személy számolt be az AFP-nek, aki elmondása szerint részletes ismeretekkel rendelkezik az esetről.

Krisztina Csernoveckaja a múlt év elején esküdött örök hűséget édesapja egyik közeli, fiatal üzleti és politikai partnerének.