Kihúznák a Kispest méregfogát

Balról: Varsányi Nóra
Balról: Varsányi Nóra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az újonc elleni kötelező győzelemmel hangolnának a jövő heti kőkemény „menetre”.

A válogatott meccsek miatt beiktatott szünet után folytatódnak a női kézilabda NB I. küzdelmei. A 17. fordulóban a DVSC-TVP csapata pénteken 18 órától hazai pályán szerepel, a Kispest látogat a Hódosba (élőben a www.haon.hu-n).

A hatodik helyen álló Loki legutóbb március 8-án meccselt, akkor a Győr otthonában 32–23-ra alulmaradtak Tone Tiselj tanítványai. Az újonc kispesti gárda az utolsó, 14. pozícióból várja az összecsapást. A piros-feketéknek szerdán is jelenésük volt, az FTC otthonában 44–25-re kaptak ki. A két együttes őszi találkozója sima debreceni sikert hozott, 43–24-re nyertek a piros-fehérek.

Kiiktatni

– Remélem, érvényesül a papírforma, és simán behúzzuk ezt a mérkőzést. Sokat gyakoroltunk az elmúlt két hétben, fizikai és taktikai tréningjeink is voltak. A tervünk az, hogy kemény védekezéssel megakadályozzuk ellenfelünket a gyors lerohanások indításában, a célunk, hogy felállt fal ellen kelljen támadniuk. Szeretnénk olyan eredményt elérni, melyből erőt meríthetünk az előttünk álló hétre – mondta el a Napló érdeklődésére Varsányi Nóra, a DVSC szélsője.

Varsányi szerint a riválisuk viszonylag sok gólt lő, és van egy jól cselező, gyorslábú irányítójuk, aki szervezi a játékot, őt kell kiiktatniuk, mert így kihúzhatják a Kispest méregfogát.

– Bízunk benne, hogy mindenki játszani tud majd tőlünk, ahogy máskor, ezúttal is számítunk a szurkolóinkra, egy jó hangulatú összecsapásra számítunk – fogalmazott a kézis.

Megnehezíteni a dolgukat

Hihetetlen nehéz napok várnak egyébként a Lokira: március 29-én, szerdán 18 órától a harmadik Érd otthonában vizitálnak „lányaink”, hétvégén pedig a Magyar Kupa négyes döntőjében van jelenésük Kecskeméten. – Az Érddel szeretnénk egy jó meccset játszani, feltett szándékunk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Ami pedig a kupát illeti, arról annyit mondhatok, hogy nem a negyedik helyen akarunk zárni! – jelentette ki Varsányi Nóra.

HBNHárom tehetséggel kötött profi szerződést a DVSC-TVP

A DVSC-TVP három junior korú játékosa – Pénzes Laura, Szabó Panna és Tóvizi Petra – a következő szezontól profi játékosként szerepel.