Kihirdették a paralimpiai kártyaprogram győzteseit

Budapest – Tunkel Nándor erőemelő, Iván Bence úszó, valamint Orbán Csaba látássérült atléta edzőtársa, Molnár Péter nyerte a K&H Mozdulj! paralimpiai kártyaprogram közönségszavazását, ezzel a bank fejenként havi 200 ezer forintos támogatást folyósít számukra négy hónapon keresztül.

A szerdai díjátadón Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója arról beszélt, hogy vezető pénzintézetként a sportot, ezzel az egészséges életmódot is támogatják. Tíz éve lettek a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szponzorai és erre büszkék, mert a parasportolók mindenkinek példát mutatnak kitartásból. A bank az MPB ezüst fokozatú támogatójaként segíti a parasportot, továbbá a paralimpiai kártyaprogrammal a sportolókat egyénileg támogatja.

Szabó László, az MPB elnöke a tízéves együttműködésből három elemet emelt ki: az első a pénz, amellyel a bank a legjobb parasportolók közül támogat néhányat; a második a példamutatás, azaz másoknak is bemutatják, hogy mit jelent a társadalmi felelősségvállalás; a harmadik pedig a marketingmunka, ugyanis a díjazottakat a közönség választotta ki szavazással, így a sportolók önmagukat és a parasportot is népszerűsítik.

“Eddig huszonhét kvótánk van, de vívásban, triatlonban, evezésben és kajak-kenuban várunk még kvótákat, illetve néhány szabadkártyára is van esély” – mondta Szabó László.

A bank 14. alkalommal támogatja egyénileg is a parasportolókat és segítőiket, 2006 óta 15 parasportolót és egy segítőt részesítettek támogatásban. A kártyaprogram jelöltjeire ezúttal is a közönség szavazhatott három kategóriában: felnőtt, fiatal reménység, illetve paralimpiai segítő. A szavazás egy hónapja alatt 12 ezer 142 voks érkezett.

– MTI –
hirdetés