Kihasználta, hogy a sértett aludt

Kihasználta, hogy a sértett aludt
© Fotó: police.hu
Biharnagybajom – A biharnagybajomi körzeti megbízott elfogta azt a fiatalkorú fiút, aki a gyanú szerint eltulajdonította a sértett telefonját.


Egy 47 éves helyi férfi kért segítséget a biharnagybajomi körzeti megbízottól 2015. május 14-én 14 óra 20 perc körüli időben, mert ellopták az ágya mögött lévő éjjeli szekrényről a mobiltelefonját és annak dobozát, amíg ő aludt. A rendőr zászlós Biharnagybajomban adatgyűjtést és tanúkutatást végzett, majd a beszerezett információk alapján azonosított egy 16 éves fiút, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A körzeti megbízott a fiatalkorút Biharnagybajomban, az Arany János utcában meglátta és elfogta, majd előállította a helyi rendőrőrsre, ahol megállapították, hogy eltűnés miatt is körözik, mert engedély nélkül távozott egy berettyóújfalui gyermekotthonból.

A nyomozóknak a 16 éves biharnagybajomi fiú gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. A terhelt elmondta, hogy aznap a sértetthez látogatóba ment, azonban észrevette, hogy a férfi alszik és úgy gondolta, hogy ellopja tőle a mobiltelefont, amit egy ismerősének el is adott. A járőrök a fiút kihallgatását követően visszavitték a berettyóújfalui gyermekvédelmi intézménybe.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 16 éves fiatalkorúval szemben – szabadlábon hagyása mellett – kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A mobiltelefont a rendőrök megtalálták, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

– police.hu –