Kigyulladt egy raktár Hajdúszoboszlón

Kigyulladt egy raktár Hajdúszoboszlón
© Fotó: Buzási László
Hajdúszoboszló – Idejében oltani kezdték, így sikerült megfékezni a lángokat, melyek fa- és festékanyagok között csaptak fel szerdán délelőtt.

– Kigyulladt egy körülbelül 80 négyzetméteres, könnyűszerkezetes raktárépület Hajdúszoboszlón, az Ipartelep utcán a délelőtti órákban. Az épületben szerszámokat, üzemanyagot, hígítót és festéket is tárolnak. A helyszínre a városi és a debreceni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak, és három vízsugárral kezdték meg a lángok oltását – tájékoztatott Kelemen-Madai Petra. A megyei katasztrófavédelem szóvivője a Hajdú Online-t arról tájékoztatta, a műveleti szolgálatot is riasztották az esethez, a raktárban pedig senki sem tartózkodott.

Helyszíni tudósítónk öt szerkocsit látott. Mint beszámolt, három tűzoltói az oltással és a víz pótlásával foglalatoskodtak. Kiderült, szerencsére még idejében észrevették a tüzet, s értesítették a tűzoltókat, így megelőzhető volt a nagyobb baj, mivel az építőipari vállalkozás udvarán ugyanúgy sok faanyagot tároltak, ahogyan a raktárban. Az épületben lévő festékek miatt a lánglovagok egy része eleve légzőkészülékkel közelítette meg a raktárépületet, ami előtt az oltási munkálatok ideje alatt fél pályás útzár mellett lehetett közlekedni. A hajdúszoboszlói és a debreceni tűzoltó ezekben a percekben is az utómunkálatokat végzik.

HAON-BL