Kifosztották a garázst

Szerszámok tűntek el a garázsból
Szerszámok tűntek el a garázsból - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdúböszörmény – A rendőrök rövid időn belül elfogták azt a két gyanúsítottat, akik bemásztak az egyik hajdúböszörményi családi ház udvarára és a garázsból elloptak különböző szerszámokat.

Egy férfi 2014. május 3-án 10 óra 15 perckor a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mert reggel észrevette, hogy ismeretlenek átmásztak a háza kerítésén és a garázsból eltulajdonítottak egy elektromos kapát, egy fúrógépet és más kéziszerszámokat.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely egy órán belül eredményre vezetett.

Az egyenruhások Hajdúböszörményben intézkedés alá vontak egy 22 éves helyi lakost, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a rendőrkapitányságra. Társát, egy 15 éves helyi fiút aznap szintén kézre kerítették a járőrök. A nyomozóhatóság tagjai a házkutatások során az ellopott szerszámok egy részét megtalálták, melyeket a sértettnek visszaadtak. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták N. Józsefet és fiatalkorú társát, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –