Kifosztás a Nagyállomáson: a biztonságiak tartották vissza a hadházi srácot

Kifosztás a Nagyállomáson: a biztonságiak tartották vissza a hadházi srácot
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a gyanúsítottal szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást A. Krisztián hajdúhadházi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2016. július 17-én 4 óra körül elaludt a debreceni Nagyállomás várótermében. A gyanúsított ezt észrevette, odalépett a sértetthez, akitől ellopta a földön lévő utazótáskáját, amivel elmenekült a peronok irányába. Amikor a férfi felébredt észrevette, hogy nincs meg a táskája, amit azonnal jelzett a vasútállomás biztonsági őreinek, akik azonosították és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A helyszínre érkező járőrök elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították a 23 éves hajdúhadházi lakost.


na2

Fotó: police.hu


A nyomozók A. Krisztiánt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök az eltulajdonított táskát a benne lévő értéktárgyakkal együtt lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2016. július 18-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –