Kifogásolja a székely rendezvények közpénzből való finanszírozását Kovászna megye prefektusa

Kolozsvár, 2012. július 3., kedd (MTI) – Kovászna megye prefektusa, Codrin Munteanu nem ért egyet azzal, hogy a közpénzből finanszírozott székelyföldi rendezvények nevében szerepeljen a “székely” szó.

 

Codrin Munteanu egy Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy mind a Székely családok napja rendezvény, mind a Székely vágta nevéből ki kellene iktatni a székely szót. Szerinte az egyetlen elfogadható megnevezés az lenne, hogy kovásznai vágta, kovásznai családok napja. Ez utal ugyanis a megye nevére, és ebben a megnevezésben találhatják meg magukat a megyében élő románok és cigányok is. A prefektus sajtótájékoztatójáról a Krónika napilap számolt be keddi számában.

A prefektus azt is közölte, véleménye szerint módosítani kell a helyi közigazgatási és a közpénzügyi törvényt, hogy a helyi hatóságok ne finanszírozhassanak szélsőséges rendezvényeket. Utóbbiak sorában a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett kézdivásárhelyi Székely Sziget című rendezvényt említette, mely a nemzeti rock együttesek egyik seregszemléjének számít.

 

 

kga \ kto \ kho

 

MTI

Címkék:


Sporthírek