Kifeszítették a fogvatartottat a debreceni börtönben

Fehér Ábel valószínűleg nem felejti el egyhangú rabságának azt a tavaly júniusi napját, amikor némi perpatvar után a debreceni börtön őrnagya kiköttette, megfeszítve.

Ezt az embertelen és a bünetésvégrehajtás rendszabályaiban teljesen ismeretlen eljárást egy szóváltás előzte meg- írja a belpol.hu.

A szemtanúk szerint azőrnagy hergelte a rabot, aki tehetetlen dühében belerúgott az ajtóba, ez után jött az elkülönítés és a kifeszítés úgy, hogy a lábait az ágy alsó, a csuklóját pedig a felső rácsához bilincselték. Az őrnagy szerint öngyilkos akart lenni a rab, aki tagadta ezt. Amúgy az öngyilkosságra készülő fogvatartottakat lehet bilincselni, elkülöníteni és aztán a pszichiátriára szállítani, de kikötözni az bűncselekmény.

A fegyőr azonban azzal védekezett, ők ezt Sátoraljaújhelyen így szokták csinálni. A lap szerint az őrnagy Sátoraljaújhelyről érkezett Debrecenbe főhadnagyként s három hónap alatt ugrott előre két rendfokozatot, most a fogvatartási ügyek osztályvezető helyettes.

„Édesapja Újhelyen rendőri vezető volt, amolyan érinthetetlennek tűnő kedvencként éli mindennapjait, munkatársai agresszív, kiszámíthatatlan emberként ismerik. A közelmúltban már folyt ellene vizsgálat. Történt, hogy az egyik munkatársa alól kirúgta a széket, mivel az nem ugrott fel jöttére előírás szerint.

Az országos parancsnokságról vezényelt vizsgálódás nem jutott semmilyen eredményre. Igaz, csak az érintettet és a szemtanút nem kérdezték meg”- írja a belpol.hu.

A Debreceni Katonai Ügyészség úgy tájékoztatta a lapot, hogy a vizsgálatot időközben lezárták, mert F.Á. állítását nem sikerült bizonyítani. A belpol.hu birtokában van az egyik szemtanú vallomása, aki látta a kifeszített rabot. Ezt, egyébként a hivatalos vizsgálatkor is elmondta, de valahogy nem vették figyelembe. További két szemtanúról is tud a belpol.hu, akik látták az esetet, de nem mertek semmit tenni az őrnagy intézkedése ellen.

atv.hu / belpol.hu