Kifejlődött foggal jött világra egy kisbaba

Kifejlődött foggal jött világra egy kisbaba
Nagy-Britannia – Az újszülött kisfiú alsó állkapcsán egy egészen kifejlett fogacska fehérlett, fiatal anyukáját valósággal sokkolta a látvány.

A Cruise Horsburgh nevű kisfiú január 27-én született Newcastle-ben, és édesanyja, a 17 éves Shannon MacAllister beszámolója szerint a látogatók szinte csodájára jártak a csöppség fogának. Még maga a szülésznő is meglepődött, amikor megpillantotta a kisbaba szájában látható alsó metszőfogat, bár hozzátette, pályafutása során (igaz, csak egyszer) már ezelőtt is találkozott ilyen esettel.

kisbaba2_

Természetesen nagyon ritkán fordul elő, hogy egy újszülött foggal jön a világra, az orvosok becslései szerint 2-3000 szülés során mindössze 1-szer esik meg, a legtöbb csecsemő csak 4-6 hónapos korában kezd fogzani.

Cruise azonban nemcsak újszülött-foga miatt számít különleges családtagnak, hanem azért is, mert az ő elérkezésével a família immár öt élő generációval rendelkezik. Jó egészséget kívánunk!

– Daily Mail –


Fotó: GoFundMe
Nagy-Britannia - "Életem legnehezebb napja" - írja nekrológjában az összetört szívű nagymama, aki három csöpp unokának örülhetett nemrég, aztán bekövetkezett a tragédia. Magán kívüli állapotban sikoltozott Sarah Owen, a 29 éves édesanya, amikor hármasikrei kiságyához lépve arra eszmélt, hogy a ki...

Fotó: Pixabay
London - Sikeresen megműtöttek a nyugat-indiai Gudzsarát államban egy egy hónapos csecsemőt, akinek hét foga nőtt ki. A kisbaba jól van - mondta el a BBC-nek Mít Ramatri szájsebész. Az orvos beszámolt róla, hogy a műtétet két fázisban végezték: először négy, majd három fogat távolítottak el. A...