Kiemelt rendőri figyelem a hosszú hétvégén is

Akt.:
Kiemelt rendőri figyelem a hosszú hétvégén is
© Illusztráció: HBN archív
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Pünkösd ünnepéhez kapcsolódó hosszú hétvégén, 2015. május 21-e és május 26-a közötti időszakban közlekedésrendészeti közúti ellenőrzést tart a megye területén.

A hosszú hétvégén várhatóan jelentősen megnő a közúti járműforgalom, amelynek következtében fokozódik a balesetek bekövetkezésének kockázata. A rendőri jelenléttel Hajdú-Bihar megye főbb útvonalain közlekedő járművezetők figyelmét még inkább felhívjuk a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. május 21-e és május 26-a között kiemelt figyelmet fordít a forgalom szempontjából leginkább érintett főútvonalakra, ennek során a rendőrök alkoholszondát fognak alkalmazni, valamint ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát is. A rendőrség célja az ellenőrzéssel a közlekedés biztonságának javítása, valamint annak elősegítése, hogy a közúti közlekedési balesetek száma tovább csökkenjen.

Kérjük a közlekedőket, hogy vegyék figyelembe az alábbi tanácsokat:

  • tartsák be a járművezetés közbeni mobiltelefon használatra vonatkozó szabályokat,
  • tartózkodjanak az ittas járművezetéstől,
  • mindig használják a passzív biztonsági eszközöket,
  • mindig a látási-, és útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek,
  • az esetleges torlódások esetén tájékozódjanak a terelőútvonalakról,
  • kövessék figyelemmel a médiában megjelenő baleset-megelőzési tájékoztatókat, útépítésekről, forgalomkorlátozásokról szóló közleményeket,
  • fokozott toleranciát tanúsítsanak a többi közlekedővel szemben,
  • utazásuk során is figyeljenek értékeikre, a parkolók területén a járműben értéket ne hagyjanak.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!


Közlekedés a pünkösdi hétvégén
Debrecen – A pünkösdi ünnepi hosszú hétvégén a megszokottól eltérően alakul a helyi autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratok közlekedési rendje.