Kiemelt figyelem az iskoláknál

Akt.:
Kiemelt figyelem az iskoláknál
© Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Rendőrök és polgárőrök ügyelnek a gyerekek biztonságos közlekedésére.

A szeptember minden évben különösen veszélyes gyerekekre, hiszen a nyári vakáció után tömegesen jelennek meg a közlekedésében. Ráadásul még tart náluk a vakációs, felszabadult állapot, ami csökkentheti az életkorukból amúgy is adódó alacsony szintű veszélyérzetüket. Ezért fontos, hogy a járművezetők is felkészüljenek az elmúlt hónapoktól jelentősen eltérő közúti forgalomra.

A gyerekek a közlekedésben veszélyforrást jelenthetnek, hiszen sok esetben nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet választják, és körültekintés nélkül, szabálytalanul kelnek át az úttesten. Éppen ezért a rendőrök idén is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére a forgalmas időszakokban az iskolák környékén, szükség esetén forgalomirányítással segítik a közlekedést és a gyerekek biztonságos eljutását a tanintézményekbe.

Fokozott jelenlét

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága az iskolarendőrök közreműködésével még a tanév megkezdése előtt, valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény környezetének közbiztonsági, közlekedésbiztonsági és bűnügyi helyzetét áttekintette. A felmérés eredményei alapján a rendőrök kiválasztottak 75 olyan intézményt, ahol – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak – kaptuk az információt a főkapitányságtól.

HBN-ÉP