Kiegyensúlyozott csatára számít

A jövő héten csütörtökön Eb-selejtezőt játszik a magyar válogatott (pirosban)
A jövő héten csütörtökön Eb-selejtezőt játszik a magyar válogatott (pirosban) - © Fotó: MTI
Budapest – Eb 2020: aligha lesz telt ház a szlovák–magyaron, még 7 ezer jegy vár gazdára.

Magyarországon az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Eb- vagy vb-selejtezőire, kiváltképp, ha valamelyik szomszédos ország csapata az ellenfél, általában elég gyorsan, elővételben elkapkodják a szurkolók a belépőjegyeket. Szlovákiában más a helyzet…

Miközben itthon a jövő vasárnapi Magyarország–Horvátország Eb-selejtezőre néhány nap alatt, a jövő csütörtöki, Szlovákia elleni idegenbeli mérkőzés vendégszektorába pedig néhány óra alatt elkapkodták a magyar szurkolók a belépőjegyeket. Ugyanakkor a Nagyszombatban rendezendő Szlovákia–Magyarország Eb-selejtezőre, a hazai szektorokba még mindig mintegy hétezer jegyet árusítanak, miközben a jegyértékesítés már hetekkel ezelőtt megkezdődött.

A szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Pavel Hapal kedden hirdette ki a keretét a jövő heti, Magyarország és Wales elleni Eb-selejtezőre, és a sajtótájékoztatóján a jegyeladásról is beszélt.

Elmondta, a 19 200 belépőjegyből eddig 12 500-at adtak el a Magyarország elleni, hazai találkozóra. Ha figyelembe vesszük, hogy ebből mintegy kétezret a vendégszurkolók vásároltak meg, illetve hogy várhatóan a felvidéki magyarok is nagy számban látogatnak ki a mérkőzésre, valószínűleg nem kell attól tartani, hogy a szlovák szurkolók elnyomják a magyar tábor hangját. Persze jövő csütörtökig még bárki vásárolhat belépőjegyet, aki rendelkezik szlovákiai lakcímmel.

Klasszikus nélkül

A szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Pavel Hapal a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi kerete nem lepte meg, viszont attól függetlenül, hogy mindenki Szlovákiát tartja az esélyesnek, óvatosságra intett.

„Kiegyensúlyozott csatára számítok. Marco Rossi irányításával ugyanis sokkal agresszívebb lett a magyar válogatott játéka. Hiába tartanak minket esélyesebbnek, a pályán kell bizonyítani” – fogalmazott Hapal.

A szakember azt is kifejtette, hogy a csatársorban tapasztalható gondok miatt elképzelhető, hogy klasszikus ék nélkül állnak fel Magyarország ellen (ebben az esetben alighanem Duda játszhat legelöl), de még nem döntött ebben a kérdésben. A Herthában keveset játszó Pekarík kapcsán – kérdésre válaszolva – elmondta, felépült a sérüléséből, így továbbra is számol a jobbhátvéddel függetlenül attól, hogy klubjában Dárdai Páltól nem kapott sok lehetőséget ebben az idényben.

ÉM-BCS


A szlovák válogatott kerete

Kapusok: Dúbravka (Newcastle United – Anglia), Kozácik (Viktoria Plzen – Csehország), Rodák (Rotherham United – Anglia).

Védők: Hancko (Fiorentina – Olaszország), Pekarík (Hertha BSC – Németország), Satka (Dunaszerdahelyi AC), Siplak (Cracovia Kraków – Lengyelország), Skriniar (Inter – Olaszország), Stetina (Sparta Praha – Csehország), Vavro (FC Köbenhavn – Dánia).

Középpályások: Bero (Vitesse – Hollandia), Chrien (Santa Clara – Portugália), Duda (Hertha BSC – Németország), Gregus (Minnesota United – Egyesült Államok), Hamsík (Talien Jifang – Kína), Hrosovsky (Viktoria Plzen – Csehország), Kucka (Parma – Olaszország), Lobotka (Celta Vigo – Spanyolország), Mak (Zenit – Oroszország), Mihalík (MSK Zilina), Rusnák (Real Salt Lake – Egyesült Államok), Stoch (Slavia Praha – Csehország).

Támadók: Duris (Anorthoszisz – Ciprus), Safranko (Dundee United – Skócia).


Labdarúgó Eb 2020 program

E-csoport: Horvátország, Wales, Szlovákia, Magyarország, Azerbajdzsán.

Március 21. (csütörtök), 20.45: Horvátország – Azerbajdzsán, 20.45: Szlovákia – Magyarország.
Március 24. (vasárnap), 15.00: Wales – Szlovákia, 18.00: Magyarország – Horvátország.
Június 8. (szombat), 15.00: Horvátország – Wales, 18.00: Azerbajdzsán – Magyarország.
Június 11. (kedd), 18.00: Azerbajdzsán – Szlovákia, 20.45: Magyarország – Wales.
Szeptember 6. (péntek), 20.45: Szlovákia – Horvátország, 20.45: Wales – Azerbajdzsán.
Szeptember 9. (hétfő), 18.00: Azerbajdzsán – Horvátország, 20.45: Magyarország – Szlovákia.
Október 10. (csütörtök), 20.45: Horvátország – Magyarország, 20.45: Szlovákia – Wales.
Október 13. (vasárnap), 18.00: Magyarország – Azerbajdzsán, 20.45: Wales – Horvátország.
November 16. (szombat), 18.00: Azerbajdzsán – Wales, 20.45: Horvátország – Szlovákia.
November 19. (kedd), 20.45: Szlovákia – Azerbajdzsán, 20.45: Wales – Magyarország.