Kiégett a fürdőszoba Őrben

Kiégett a fürdőszoba Őrben
2010. június 25.-én a délutáni órákban vették észre Őrben, a Bem József utca egyik családi házában a lakók, hogy kigyulladt a fürdőszobában a mosógép.

A tűzesetről 18 óra 19 perckor tájékoztatták a 105-ös központi segélyhívó telefonszámon a Mátészalkai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletét, de érkezett szinte ezzel egy időben mobil telefonon is bejelentés, melyet a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság ügyeletese azonnal továbbított a működési terület szerinti Mátészalkai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságra.

A jelzés értékelését követően Kun András tű. zászlós mb. szolgálatparancsnok-helyettesirányításával a Máté I-es gépjárműfecskendő vonult.

 

Egy mosógép égett

 

Néhány perc alatt kiérkeztek a helyszínre és a felderítés során a tűzoltásvezető megállapította, hogy a családi ház fürdőszobájában egy mosógép égett, a lakók a szomszédok segítségével a lángokat megfékezték.

Az oltást végző helybéli lakosok közül ketten enyhe füstmérgezést szenvedtek, egészségügyi ellátásukra a tűzoltók kihívták a mentőket.

A tűzoltó raj 1 db gyorssugárral, valamint kéziszerszámokkal avatkozott be.

 

Egy hét leforgása alatt már a harmadik

 

A tűz következtében a mosógép kiégett és használhatatlanná váltak a fürdőszoba berendezési tárgyai is.

A lángok támadásáért „bűnös” mosógépet kivitték az udvarra.

Érdemes nagyobb gondot fordítani a háztartási gépek üzemeltetésére, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyetlen hét leforgása alatt már a harmadik mosógép okozott tüzet.

Őr, 2010. június 25.

Holes István