Kiderült, van igény a bölcsődére a kisvárosban

Akt.:
Létavértes – Ez év tavaszán előzetes igényfelmérést végzett a helyi önkormányzat, és ennek alapján döntöttek a rendszerváltás során bezárt bölcsődei ellátás újraindításáról.

A kialakítást – pályázati kiírás hiányában saját forrásból – a Gyermeksziget Óvoda önálló épületszárnyában kezdték meg, s várhatóan szeptember végéig minden munkálatot befejeznek, s az októberi induláshoz a szükséges személyi- és tárgyi feltételek is meglesznek.

– A városi önkormányzat képviselő-testülete júniusban a hatályos jogszabályok figyelembe vételével cselekvési tervet fogadott el, és annak megfelelő ütemben folynak a munkálatok. Amint lehetőség lesz rá, az önkormányzat pályázatot nyújt be a többcélú óvoda-bölcsőde-intézmény létesítésével összefüggő költségekre – mondta Menyhárt Károly polgármester.

Hangulatosabb lett az óvodaudvar

Az Irinyi utcai tagóvoda udvarának szintkülönbségből adódó régi problémát orvosolt a közelmúltban átadott ötletes várépítmény. Zsíros Imre elgondolását több helyi szakember közös ötlete alapján egymillió forint saját forrásból, önkormányzati szak- és közmunkások valósították meg. Egyúttal mintegy hatmillió forint értékben – a helyi vállalkozók, szülők segítő közreműködésével – sor került mindkét óvodai telephely elavult udvari játékainak cseréjére is.

Korszerűbb az iskola

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ sikeres pályázatának köszönhetően az Irinyi János Általános Iskola két épületében is megújultak a vizesblokkok, és épülettoldással, folyosóépítéssel korszerűsödött a felső tagozatosoknak helyet adó legrégebbi, Kassai utca 16. szám alatti tagintézmény. Az ünnepélyes átadásra a tanévnyitó keretében, szeptember 3-án kerül sor.

– Turóczi Barnabás –