Kiderült, mikor hozzák vissza a Kossuth-szobrot Debrecenbe

Múltidéző installáció a Kossuth-szobor helyén
Múltidéző installáció a Kossuth-szobor helyén - © Fotó: Vass Attila
Debrecen – Tartani fogják a kivitelezés végső határidejét.

Győrfi Lajos püspökladányi szobrászművész vezetésével újítják fel a debreceni főtér díszét, a Kossuth-szoborcsoportot. A munka azért vált szükségessé, mert a szoborcsoport 2001-es renoválása óta eltelt időszak alatt a talapzat belső tégla magjának elemei elmozdultak, ennek következtében a talapzat egyes, mészkőből készült kövei megsüllyedtek és sérültek a bronz szobrok is, amelyek elmozdultak helyükről.

A munkálatok a bontással május 7-én kezdődtek, jelenleg pedig a talapzat utolsó elemének beemelésére készülnek. A munkálatokat Győrfi Lajos személyesen felügyeli.

A debreceni önkormányzat hétfői közleményéből kiderül: a szoborcsoport tagjait augusztus 7-én – kedden – várhatóan 12.00 óra körül szállítják vissza a debreceni Kossuth térre, s felhelyezésüket egy héten belül kívánják lebonyolítani. A híradás szerint a kivitelezés végső határidejét – ami augusztus 19. – tartani fogják.


A szobrot Győrfi Lajos szobrászművész újítja fel
Debrecen, Püspökladány - Győrfi Lajos püspökladányi szobrászművész vezetésével újítják fel a debreceni főtér díszét, a Kossuth-szobrot. A munka azért vált szükségessé, mert a szoborcsoport 2001-es renoválása óta eltelt időszak alatt a talapzat belső tégla magjának elemei elmozdultak, ennek következt...

Fotó: Molnár Péter
Debrecen - A tervek szerint halad a főtéri Kossuth-szobor talapzatának elkészítése – nyilatkozta lapunknak Győrfi Lajos szobrászművész, aki azt is elmondta, hogy a határidő ugyan augusztus 19-e, de ha minden jól megy, már augusztus 7-e környékén befejeződhetnek a munkálatok, és elbonthatják a kordon...