Kiderült, miért akadozott a kabai vízellátás

Akt.:
Kiderült, miért akadozott a kabai vízellátás
Debrecen, Kaba – Főleg a beszabályozási időszakban lehetnek problémák, bár igyekeznek megelőzni ezeket.

Kabai olvasónk levelében azt írta, hogy az utóbbi időben a városban többször is akadozott a vízszolgáltatás, de a várható vízkimaradásról a szolgáltató a lakosságot nem mindig tájékoztatta. „Az utóbbi hetekben három esetben fordult elő Kabán műszaki probléma, amiből kettő váratlan, előre nem tervezhető eseményhez köthető, egy esetben tervezett beavatkozás közben lépett fel előre nem várt akadály. Ezek az esetek vízhiányt okoztak a településen. A fogyasztónk által írt levélnek ezek az események adhatták az alapját. A vízhiányok részben összefüggésbe hozhatóak a vízműtelepen folyó átalakítási munkálatokkal” – válaszolta megkeresésünkre Hajdu János, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. műszaki vezetője.

Hozzátette, hogy az előre tervezett, vízhiánnyal járó beavatkozások előtt minden esetben előzetesen tájékoztatják fogyasztóikat, de az említett esetekben a bekövetkezett üzemzavarok ezt nem tették lehetővé.

– A vízminőség-javító programok egyik célja, hogy olyan műszaki színvonal-fejlesztésen essenek át az ivóvízkezelő-szolgáltató rendszerek, amelyek a szolgáltatás színvonalát emelik. E cél elérése előtt még előfordulhatnak – főleg a beszabályozási időszakban – műszaki problémák, de mindent megteszünk azért, hogy a fogyasztók csak a program által elért pozitív változásokat érzékeljék – mondta Hajdu János. HBN

HBN

Címkék: , ,