Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.26. 11:18

Vizeink jó állapotáért Nyíregyházán is

<p>Nyíregyháza – Jövő héten kezdődik a nyílt vízgyűjtőtervezés megyénk négy pontján, várják az érintetteket.</p>

Az uniós Víz Keretirányelv (VKI) előírja a tagországoknak, hogy 2015-ig jó állapotba kell hozni mind a felszíni, mind a felszín alatti vizeket. Ez nemcsak minőséget, hanem biológiai állapotot is jelent – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Bodnár Gáspár, a Fetikövízig igazgatója.

A vízgyűjtő-gazdálkodás konkrét tervezését 2009-ig be kell fejezni. Ebbe a folyamatba be kívánják vonni a társadalom széles rétegeit, de különösképpen a közvetlenül érintett önkormányzatokat, gazdálkodókat, iskolákat. Ezért lakossági fórumokat szerveznek. Megyénkben négy helyszínen tartanak fórumot: Vásárosnaményban Bereg vízgazdálkodása lesz a téma június 4-én 9 órától a polgármesteri hivatalban (Tamási Áron u. 1/3), Kisvárdán Felső-Szabolcsról lesz szó ugyancsak június 4-én 14 órától a katasztrófavédelmi központban (Bocskai u. 33.), Mátészalkán a Kraszna–Szamos-köz lesz terítéken június 5-én 9 órától a művelődési házban (Kölcsey u. 2.), Nyíregyházán a vízügyi igazgatóságon (Széchenyi u. 19.) június 9-én a pedig a Lónyay-főcsatorna vízgazdálkodási kérdései szerepelnek majd.

Ezeken közvetlenül a tervezéssel foglalkozó szakembereknek tehetnek fel kérdéseket, fejthetik ki véleményüket a résztvevők. Aki nem tud részt venni a fórumokon, az is jelezheti észrevételeit a akár hagyományos levélben (Fetikövízig, 4401 Nyíregyháza, Pf. 14.), vagy a [email protected] e-mail címen. Az elkészült információs anyagokkal pedig a vízügyi igazgatóság honapján (is) megismerkedhetnek (www.fetikovizig.hu).

- Györke László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!