Kiderült, ki lett idén Hajdú-Bihar megye rendőre

Akt.:
Mosolygó Csaba r. őrnagy a díjjal
Mosolygó Csaba r. őrnagy a díjjal - © Fotó: police.hu
Debrecen – Elismeréseket vehettek át a Hajdú-Bihar megyei rendőrök a Rendőrség Napja alkalmából.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a Rendőrség Napja alkalmából, kiváló és példaértékű szolgálatellátása elismeréseként április 19-én, a Budapesten megtartott központi ünnepségen rendőrségi főtanácsosi címet adományozott Sebestyén Zoltán r. ezredesnek, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesének, továbbá rendőrségi tanácsosi címet adományozott Szalacsi József r. alezredesnek, a Gazdasági Igazgatóság Műszaki Osztály vezetőjének és Szoboszlai József r. főtörzszászlósnak, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság beosztottjának. Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány az ELLEN-SZER Program oktatásában nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként tárgyjutalomban részesítette, és az „Év Ellen-Szer Rendőre” díjat adományozta Bak István r. alezredesnek, a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály beosztottjának. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője tárgyjutalomban részesítette Balogh László r. alezredest, a megyei Közrendvédelmi Osztály alosztályvezetőjét és Majoros Attila r. törzszászlóst, a Hajdúdorogi Rendőrőrs beosztottját.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya április 21-én ünnepélyes keretek között Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében 89 kollégáját részesítette dicséretben és tárgyjutalomban. A rendezvényen 37 Hajdú-Bihar megyei település önkormányzatának felajánlásával további 57 fő részesült jutalomban a megye rendőri állományából, amelyeket a települések polgármesterei vagy képviselői adtak át részükre.

Az ünnepségen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőt mondott, méltatta a megyei rendőrség munkáját és átadta az év „Hajdú-Bihar megye rendőre” elismerést Mosolygó Csaba r. őrnagynak, a Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetőjének.

A megyei rendőrfőkapitány 14 jelenlegi és nyugállományban lévő kollégát is tárgyjutalommal köszöntött születésnapjuk alkalmából, akik közül négyen az 50. évüket töltötték be idén, egy kolléga a 60. életévét, nyolc nyugdíjas kolléga a 70. születésnapját, míg egy nyugállományú munkatárs a 80. életévének betöltését ünnepelte.

A Debrecenben 2017. április 18-án megrendezett Szent György Labdarúgó Torna győztes csapata és a sporteseményen kiemelkedő teljesítményt nyújtók a rendezvényen vették át Dr. Gyurosovics József r. dandártábornoktól a vándorserleget és az elismeréseket.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –