Kiderült: kevesebben használják a gyalogos­átkelőt

Akt.:
Kiderült: kevesebben használják a gyalogos­átkelőt
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A tavalyi belvárosi egyirányúsítás során a Széchenyi utca és a Nyugati utca kereszteződésében megszüntették a Nyugati utcai gyógyszertár előtti zebrát, így a gyalogosok mostantól csak a helyközi autóbusz-állomás felőli oldalról tudnak átmenni a Tócóskert irányába.

Az átszervezés óta többen is megkeresték lapunkat mondván, nem igazán értik, mi indokolta a gyalogos átkelőhely megszüntetését. Megkeresésünkre a polgármesteri hivatal illetékesei elmondták, a Nyugati utcai gyógyszertár előtti zebra megszüntetését körültekintő vizsgálat előzte meg.

Három megmaradt

A forgalomszámláló kamerás ellenőrzés szerint a gyalogosok zöme a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma és a helyközi autóbusz-állomás közötti átkelőt használja. A Nyugati utca-Külsővásártér nyomvonal mindkét irányába járművel utazók száma lényegesen meghaladja az ott gyalogosan közlekedőkét, ezért a gépjárművek a Nyugati-Széchenyi utca-Külsővásártér kereszteződésen történő minél gyorsabb átjutása többségi érdeket szolgál. A gyalogosok biztonságos közlekedését a bevezetett módosítás nem befolyásolja, ugyanis a csomópont három átkelőhelye továbbra is megmaradt. Ehhez hasonló megoldás már évek óta működik a Csapó-Rákóczi-Burgundia utcák találkozásánál, ahol a város önkormányzati tulajdonban lévő legnagyobb forgalmat lebonyolító útszakaszának (Rákóczi-Burgundia-Klaipeda utcák) áteresztőképessége nőtt meg azáltal, hogy a Vegyipari előtt lévő gyalogos átkelőhely megszűnt – tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

MSZ


Hajdú-Bihar - Több kerékpárossal, motorossal találkozhatunk ebben az időszakban. A közlekedésben az évszakok nagyon meghatározóak. Egyszer napfény, sima útfelület fogadja a közlekedőket, máskor pedig kedvezőtlen látási- és útviszonyok akadályozzák a haladást, ezért másként kell vezetni télen, és ...