Kick-box ezüstérem az Európa Kupáról

Kick-box ezüstérem az Európa Kupáról
© Fotó: Magánarchívum
Kaba – A Rácz Kick-boxing Team kabai versenyzője, Korcsok Nikolett a kadet korúak között, light-contact kategóriában a döntőig háromszor győzött, ott pedig éppen csak alulmaradt cseh riválisával szemben.

A 46 kilósok között versenyző Korcsok Niki menetelése kimagaslik a háromtagú küldöttség eredménysorából, bár a két fiú, Nagy Tamás és Erdei Benjámin (mindketten kadet, light-contact, kick-light 32 kg) is nyertes összecsapással kezdett a legjobb 16 között. Utána azonban kikaptak, így nem jutottak érmes helyezésig.

A versenyt a szlovákiai Besztercebányán rendezték 2016. február 19-21. között. Rengeteg összecsapásra került sor, hiszen 9 ország 68 klubjának 827 sportolója nevezett a végül maratoni hosszúságúra nyúló viadalra.

A csapatot Rácz Lajos klubvezető és fia, Rácz Krisztián tréner kísérte el. Utóbbi úgy nyilatkozott, hogy az ezüstéremnek – ami hajszál híján bearanyozódott – nagyon örülnek, az egy-egy nyertes meccs után kieső ifjú tehetségek számára pedig sokat jelent, hogy sikert tudtak aratni a nemzetközi mezőnyben.

Tavasszal diákolimpiai döntő, majd a két fiú számára hazai pályának számító nádudvari, saját rendezésű verseny következik.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés