Kicentizték: másodpercekkel a vége előtt döntött a Debrecen

Akt.:
DVSC vs. Pécs vízilabda bajnoki mérkőzés
DVSC vs. Pécs vízilabda bajnoki mérkőzés - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Pécs – Nagy csatában, Süveges Máté utolsó pillanatokban lőtt góljával nyert a DVSE.

A Pécs látogatott a férfi vízilabda OB I. alapszakaszának utolsó, 14. fordulójában a Debreceni Sportuszodába. Pénteken nagyon fontos mérkőzést veszített el a DVSE a Honvéd ellen, Varga Tamás alakulata így visszacsúszott a B csoport ötödik helyére. A hatodik PVSK pedig épp attól a Vasastól kapott ki az előző körben, mely megelőzte a cívisvárosiakat.

Kállay Márk szerzett előnyt az övéinek egy emberelőnyös helyzetet kihasználva, majd fej-fej mellet haladtak a csapatok, 3–3-nál ért véget az első negyed. Basara Ivan révén átvette a vezetést a Pécs, de Smitula Gergő talált be egy szép akció végén. Süveges Máté vette vissza az előnyt, de Basara újra egalizált, 5–5.

Izgalmas volt

A harmadik játékrészt is egy Smitula-gól nyitotta, ám Csacsovszky Erik egyenlített, még Sergi Mora és Nenad Stojcic is betalált, 7–7-nél jött az utolsó felvonás. Nem jutottak dűlőre a felek, a hajrában 9–9-et mutatott az eredményjelző, úgy tűnt, döntetlen lesz, de 11 másodperccel a vége előtt jött Süveges és eldöntötte a meccset, 10–9-re nyertek a hajdú-bihariak.

A DVSE így 22 ponttal az ötödik helyen zárt, vagyis az alsóházban folytathatja a középszakaszt.

HBN


A tények

DEBRECEN–PVSK-MECSEK FÜSZÉRT 10–9 (3–3, 3–2, 2–2, 2–2)

Debreceni Sportuszoda, 500 néző. Vezette: Kun Gy., Mucskai P.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Smitula G. 2, Süveges M. 2, Sergi Mora 3, Babay Á., Halek M. Csere: Müller M., Kuncz T., Pataki G., Fekete G., Szőke Sz. 1. Edző: Varga Tamás.

PÉCS: Kósik S. – Stojcic 1, Csaba M., Surányi L. 1, Basara 3, Rakonjac 1, Horváth Zs. Csere: Opacak, Csacsovszky A. 1, Macsi P. 1, Lajkó M. M., Csacsovszky E. 1, De Blasio. Edző: Lukács Gergely.

Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 7/3.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

Kipontozódott: – , ill. Horváth Zsombor.​