Kiborult a doppingbili: Hajdú-Biharba vezettek a nyomozás szálai

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: AFP / Franck Fife
Debrecen – Rendőrök is belekeveredtek abba a bűnügybe, mely szereplői tiltott teljesítményfokozó szerekkel kereskedtek – tűnik ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség péntek délelőtti sajtóközleményéből.

Eszerint a fővárosi vádhatóság jelenleg két rendőr és három civil ellen folytatnak büntetőeljárást. Mint írják, az egyik civil gyanúsított a kereskedői hálózat irányítója, aki a tiltott szerekkel kereskedhetett, illetve mást is megbízott (köztük a két rendőr gyanúsítottat is) azok értékesítésével. A két rendőr és a másik civil gyanúsított a tiltott szerek értékesítésével, illetve viszontértékesítésével, a harmadik civil pedig ezen szereknek előállításával foglalkozott a gyanú szerint.

Az üggyel összefüggésben – közölték – a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon is folyik párhuzamosan egy nyomozás több gyanúsított kihallgatásával. A párhuzamosság oka, hogy az ügy rendőr gyanúsítottjaival szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség jogosult eljárni.

Az ügyészek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve a napokban közös akciót hajtottak végre, aminek során több helyszínen végeztek házkutatást, és bizonyítékokat is lefoglaltak. A vádhatóság indítványára a bíróság már elrendelte egy rendőr és egy civil gyanúsított előzetes letartóztatását. A kereskedelmi hálózat irányításával gyanúsított férfi pedig még a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság eljárásban került előzetesbe.

HBNTovábbi hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek