Helyi közélet

2008.04.04. 06:13

A megye önkormányzatait nem fenyegeti csődeljárás

<p>Debrecen – A Hajdú-Bihar megyében megkérdezett települések önkormányzatainak nem jelent gondot a korábban felvett hiteleik türelmi idejének lejárta, illetve azok törlesztése. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/hitelkepesseg/cn/haon-news-hbn_01-20080403-052815"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Hitelképesség [.pdf - 105KB]</B></A></p>

Az elmúlt 12 esztendőben Magyarországon közel harminc önkormányzat ellen indítottak csődeljárást. A fizetésképtelenség jellemzően egy-kétezres lélekszámú települések érinti.
– Nyolc éve folyamatosan fejleszt a város. Takarékoskodással és kellő felkészültséggel ésszerűen is lehet beruházni – mondta Éles András, Hajdúnánás polgármestere.
A megkeresett települések polgármesterei szinte kivétel nélkül azt mondták, van hitelállománya az önkormányzatnak, de ennek a törlesztése a költségvetésnek minimális százalékát – 10 alatti – teszi ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában