Kiállítják a Kösöntyű-pályázatra érkezett ékszereket

Kiállítják a Kösöntyű-pályázatra érkezett ékszereket
© Fotó: DMK
Debrecen – A DMK Tímárház – Kézművesek Háza Kösöntyű V. Amatőr Ékszerkészítő Pályázata idén nemcsak jubileumát ünnepli, de ebben az évben érkezett a legnagyobb mennyiségű, legtöbb alkotótól származó és legnívósabb pályázati anyag is.

A Jubileumi Kösöntyű ékszerkészítő pályázat díjátadó ünnepsége, valamint az előző évi nyertesek (Gyöngy Hajnal, Kárándi Tamás, Lócska Orsolya és Tóth Szilvia) kiállításának megnyitója 2018. június 1-jén, pénteken, 17 órakor kezdődik a DMK Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.).

A szervezők nagy örömére nemcsak a térségben, de a ország távolabbi pontjain – Békéscsabán, Pécsett, Balatonberényben, Nagyrécsén, Sajókazán, Mezőkovácsházán, Miskolcon, Budapesten, Dunaszerdahelyen – is munkához láttak az alkotni vágyó kézművesek és sok-sok csodálatos ékszert készítettek.

Hetvenkét alkotó több mint száz ékszere pompázik azon a kiállításon, amely június 1-től tekinthető meg a DMK Tímárház – Kézművesek Házában. A megnyitón kihirdetik a facebook-szavazás közönségdíjasát is.

Az alkotások többsége gyöngy-, fa-, üveg-, csipke-, bőr-, drót-, sujtás technikával készült. A tárgyak augusztus 14-ig tekinthetők meg a Tímárház nyitvatartási idejében.

A kiállításhoz kapcsolódóan június 2-án, szombaton, 10 órától Gyöngyfűző workshop-ot szerveznek Daróczi Zsuzsannával, valamint bőrékszerkészítő workshop is lesz Demeter Anitával a Tímárházban.

– Debreceni Művelődési Központ –