Kiállítással nyílik, és azzal is zárul a grafikai művésztelep Derecskén

Kiállítással nyílik, és azzal is zárul a grafikai művésztelep Derecskén
© Fotó: Matey István, archív
Derecske – A jubiláló tábor a debreceni rézmetsző diákok válogatott munkáit bemutató tárlattal indul július 18-án a helyi művelődési központ Kisgalériájában.

Mint azt a szervezők írják a jubiláló tábor mindig kiemelt figyelmet fordított a 200 éves debreceni grafikai hagyományokra. A rézmetsző diákok tevékenysége kiemelkedő jelentőségű a magyar művészet újraindulásában, a hazai grafika megteremtésében és segítség volt az oktatásban. Hagyatékuk, az eredeti rézlemezek egy része ma is megtalálható a debreceni Református Kollégium Múzeumában, ezekből 56-ot nyomtatott újra Burai István grafikusművész.

A különleges kiállításra kíváncsiaknak igyekezniük kell, mindössze július 26-ig van idejük. Július 28-án ugyanis a művésztelepen készült alkotások veszik át az ősök műveinek helyét.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés