Kialakul a BL-negyeddöntő mezőnye

Kialakul a BL-negyeddöntő mezőnye
© Fotó: AFP
Kiderül, mely csapatok jutnak még be a legjobb nyolc közé.

Kedden és szerdán folytatódik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Előbbi napon rendezik a Juventus–Porto és a Leicester City–Sevilla összecsapást, utóbbin pedig a Monaco–Manchester City, illetve az Atlético Madrid–Leverkusen találkozókat tartják.

Az odavágón, idegenben a Juve Marko Pjaca és Daniel Alves találataival 2–0-ra megverte a több mint 60 percen keresztül tíz emberrel küzdő Portót. A portugál együttesnek mindössze három kapura lövési kísérlete volt a meccsen, ezek közül ráadásul egyik sem talált kaput. Ha a Portónak szándékában áll továbbjutni, akkor a visszavágón ettől sokkal többre lesz szükség.

A Leicester City két hete 2–1-re alulmaradt a Sevilla vendégeként. Sarabia szerzett vezetést a hazaiaknak a 25. percben, az előnyt Correa duplázta meg a 62. minutumban. Vardy révén még szépítettek az angolok, egyenlíteni azonban már nem tudtak.

Kétszer is vezetni tudott, a végén mégis 5–3-ra alulmaradt a párharc első felvonásán a Monaco a Manchester City otthonában. Pep Guardiola tanítványai egy percig sem adták fel, ahogyan a franciák is mindent bevetettek a siker érdekében. Az biztos, hogy izgalmas visszavágóra van kilátás.

A Bayer Leverkusen hazai pályán szenvedett 4–2-es vereséget az Atlético Madridtól, így igen rossz helyzetből várja a szerdai találkozót. Az Atlético főként az első félidőben nyújtott játékával kerekedett ellenfele fölé, a németek védelme finoman szólva sem volt működőképes, ha ezen nem tudnak változtatni…

HBN


Sokáig fogják még emlegetni a Barca történelmi fordítását

Olyat tett a Barcelona, amit az európai kupatörténelemben korábban egyetlen gárda sem.