Kiütötték a portugálok Észak-Koreát

Labdarúgás – Kiütéses győzelmet arattak a portugálok Észak-Korea felett a hétfői első mérkőzésen: Cristiano Ronaldóék 7–0-ra nyertek az ázsiai ország labdarúgói ellen.

Pedig az első félidőben még „csupán” egyszer találtak be a dél-európaiak, s nem tűnt úgy, hogy „kitömik” ellenfelüket…
Az első félórában mindkét oldalon adódtak helyzetek, ám ezek sorra kimaradtak. Végül a portugáloknak sikerült előnyt szerezni, Tiago passzát Raul Meireles értékesítette.

A szünetig hátralévő negyedórát inkább a mezőnyjáték jellemezte, akárcsak a következő játékrész első perceit. Az ötvenharmadik percben aztán Simao Sabrosa megszerezte a második találatot, s beindult a portugál henger. Az észak-koreaiak, akik addig igen jól tartották magukat, összezavarodtak, és két perc múlva megkapták a harmadik gólt, majd néhány perccel később a negyediket is.

Csapatuk – mondhatni – széthullott, Tiagóék pedig nem kímélve ellenfelüket látványos megoldásokkal, szép találatokkal örvendeztették meg szurkolóikat. Az utolsó percekben már csak az volt kérdés, sikerül-e a portugál együttes legnagyobb sztárjának, Cristiano Ronaldónak is feliratkozni a gólszerzők közé. Sikerült: igaz, kissé szerencsés találattal, de beköszönt ő is a koreai kapuba. Két perccel a rendes játékidő vége előtt végül Tiago tette fel az i-re a pontot, megszerezve a hetedik gólt.

Portugália–Koreai NDK 7–0 (1–0)

Fokváros, Zöld Pont Stadion, 60 ezer néző, v.: Pablo Pozo (chilei)
Portugália: Eduardo – Miguel, Alves, Carvalho, Coentrao – Meireles (Veloso, 70.), Mendes, Tiago, Ronaldo, Sabrosa (Duda, 74.) – Almeida (Liedson, 78.).
Koreai NDK: Ri Mjong Guk – Ri Kvang Cson, Csa Dzong Hjok (Nam Szong Csol, 75.), Pak Csol Dzsin, Ri Jun Il – Ji Jun Nam, Mun In Guk (Kim Jong Dzun, 58.), An Jong Hak, Pak Nam Csol (Kim Kum Il, 58.), Hong Jong Jo – Dzong Te sze.
Gólszerzők: Meireles (29.), Sabrosa (53.), Almeida (56.), Tiago (60., 88.), Liedson (81.), C. Ronaldo (87.).
Sárga lap: Mendes (38.), Almeida (70.), illetve Csol Dzsin (32.), Jong Jo (47.).

Hírek a foci VB-ről