Ki tudja, kit hogyan talál

Ki tudja, kit hogyan talál
© Illusztráció: Getty Images
A szó veszélyes fegyver, s van, aki jellemtelen. Mint az a 18 éves „romantikus” nagyfiú, aki nem elégedett meg az ingyenes internetes pornóoldalak legkülönfélébb videóiról halszemmel pislogó lányok idegen vonásaival. Horváth Borbála írása.

Nem lelte örömét abban, hogy sosem látott arcok kéjes rándulásait válassza társul – a magányos fiatal fejében újraértelmezett – „énidő” eltöltésére. Úgy döntött, ismerősöktől kér hiányos öltözékű fotókat, s 13-14 éves lányoktól mindössze egy billentyűzet használatával erőszakolta ki ezeket. A történetben nem is a hír az igazán meglepő, hanem az, hogy milyen létfontosságú információkat tartalmazhatott a sértett lány Facebook-profilja, amiknek nyilvánossá válását mérlegre téve inkább a levetett póló bizonyult könnyebbnek? Igyekeztem visszaemlékezni: világo(ma)t bomlasztó tény lehetett mondjuk egy fiúról folyó barátnői diskurzus az iwiwen vagy egy harmadik ismerős nem szimpatikus viselkedésének „kibeszélése”, esetleg, hogy XY tanárunk nyúzottan jött és elkanyarodott a tananyag témájától, kifiguráztuk egy-egy ezerszer ismételt szófordulatát talán. Ezek egyikének kiderülése sem indokolta volna, hogy engedjek egy ismeretlen ilyen irányú zsarolásának. Legalábbis így hiszem most. Túlhaladva azon a koron, bizonyosan így hiszi mindenki, fel sem tudjuk mérni, micsoda nyomás van ma az ifjakon. Míg a világ szeme láttára élik az életüket a közösségi – milyen ironikus elnevezés – oldalaknak hála(?), addig alig tudunk valamit a bennük zajló mélységekről.

– Horváth Borbála –


Magát lánynak kiadva zsarolt ki erotikus fotót egy püspökladányi tinitől egy srác
Püspökladány – A fiatal férfi közel ötven 13-18 éves lányt vett rá arra, hogy küldjenek neki meztelen fényképeket magukról.

hirdetés