Ki nyeri a Corus szupertornát?

A hollandiai Wijk aan Zee-ben még három fordulót játszanak a Corus sakktornán. A szupersakkozók versenyét, az eddigi teljesítmények alapján bizonyos, vagy a bolgár Veszelin Topalov, vagy az indiai Viswanathan Anand nyeri.


A tavalyi esemény nyertese, Lékó Péter ezúttal (is) formán kívül játszik, a hátralévő három fordulóban azért kell küzdenie, hogy legalább ötven százalékosra mentse mérlegét, Élő-pontszámokat persze még így is veszíteni fog. Ha pedig két pontot sikerülne gyűjtenie, az lelkileg is nagyot lendítene rajta.

A magyar nagymester és csapata ebben az esetben sem kerülheti el az alapos önvizsgálatot. Fel kell tárniuk, hogy mi az oka a jó fél esztendős gyengélkedésnek? Mert Lékó tavaly szerény teljesítményt nyújtott Dortmundban és az argentinai San Luis-ban, s most a jelen szerint Wijk ann Zee sem lesz a versenye. Vagy a hajrában csodák történnek?

Ki nyerheti a tornát?

Topalov Ivancsukkal sötéttel, Anand ellen világossal, Lékóval pedig ismét sötéttel csatázik. Anand világos lesz Tivjakovval szemben, sötéttel küzd Topalov ellen, míg Gelfand ellen világossal fejezi be a tornát. A bolgár világbajnok Topalov helyzete papíron nehezebb, igaz fél pont előnnyel vezet. És Topalov mostanában megállíthatatlan.

K. T.További hírek a Sport - Sakk kategóriából

Sporthírek