Ki kezelje a Facebook-profilját a halála után?

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: AFP
Debrecen – Amerikában már bevezették és hamarosan nálunk is új funkcióval bővül a közösségi oldal.

A Facebook lehetőséget ad ezentúl a számunkra, hogy kijelöljünk egy személyt arra az esetre, ha meghalnánk, hogy eldöntse, mi legyen a profilunkkal – idézte a Mashable-t a marketingmorzsak.hu.

Mint írják, az oldal biztonsági beállításai között ezentúl bárki megadhatja, hogy melyik ismerőse döntsön abban az esetben, ha meghalna – például alakuljon-e át a profilunk emlékoldallá. Ebben az esetben már nem lehet az elhunytat ismerősnek jelölni, illetve hirdetésben sem tűnik majd fel. De arra is lesz lehetőség, hogy töröljék a profilt.

Az emlékoldallá nyilvánítás régi intézmény már, eddig valamilyen módon igazolni kellett a halál tényét, akár halotti anyakönyvi kivonat másolatával, akár egy hivatalos helyen megjelent cikkel. Az emlékoldalon elérhetőek a már feltöltött képek, megosztott állapotfrissítések, illetve mások kifejezhetik a részvétüket.

Most az új funkció bevezetésével az „örökösünk” reagálhat az ismerősnek jelölő kérésekre, ugyanakkor az üzenetekhez, vagy a fiók egyéb beállításaihoz nem férhet hozzá.

A lap azt írja, az új beállítás már elérhető Amerikában, és hamarosan világszerte bevezetik azt.

ÉKN