Kézműves pályázat fiatal alkotóknak

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: DMK
Debrecen – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények meghirdetik a XI. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot 11-25 éves fiataloknak.

A pályázattal a szervezők lehetőséget kívánnak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

1. bőrműves(szíjgyártó, bőrtárgy készítő) és fazekas
2. faragás (fa, kéreg, szaru, csont) és fonható szálas anyagok (gyékény, szalma, vessző, sás, csuhé)
3. hímzés, csipke, viselet, népi ékszer
4. szövés (gyapjú, vászon) és nemez

A szervezők kérik, hogy a pályázók 2015. május 31-ig jelezzék részvételi szándékukat a www.debrecenimuvkozpont.hu honlapon megadott
elérhetőségeken! A pályázattal kapcsolatos további információ is a Debreceni Művelődési Központ weblapján érhető el.

Valamennyi díjazott pályamunka együttes bemutatója, azaz az Ifjú Kézművesek Országos Kiállításának megnyitója és a hozzá kapcsolódó Vándorlegény konferencia tervezett időpontja: 2015. november 6-7.

– Takács Hajnalka –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés