Kézműves délelőtt Józsán

Kézműves délelőtt Józsán
Csuhézás, gyöngyfűzés várta az érdeklődő, netán unatkozó kisebbeket a Józsai Közösségi Házban szombaton délelőtt.

A Debrecen-Józsán felépített intézményt, a Józsai Közösségi Központot 2007. szeptember 29-én vehette birtokba a 13 ezres lélekszámú józsai városrész lakossága. Elhelyezkedését tekintve egyedülálló az országban, hiszen egy bevásárló és szolgáltató központban található. A komplexumban – melynek működtetéséről a DMK gondoskodik – a Józsai Közösségi Ház, a városi könyvtárhoz tartozó fiókkönyvtár és a részönkormányzat kirendeltsége működik.

Jelenleg 14 közösség aktív itt: 6 gyermekszakkör („Varázskéz” rajz szakkör, zenei szakkör, kreatív kézműves, mentálhigiénés, majorett és akrobatikus rock and roll csoport), 8 felnőtt közösség (Alsójózsai Nyugdíjas Klub, Felsőjózsai Nyugdíjasok Baráti Köre, Józsai Díszítőművészeti Szakkör, Józsai Népdalcsoport, Józsai Kertbarát Kör, Nők Klubja, Sakk Klub, Józsai Hagyományápoló Csoport).

Rendszeresen több százan vesznek részt hagyományos nagyrendezvényein: a Népzenei Együttesek Térségi Találkozóján, a Józsai Pálinka – és Pogácsaversenyen, a Gyermeknapon, a Szüreti Napon, a Farsangi Felvonuláson, a családi délutánokon, a különböző előadóesteken, a zenei hangversenyeken és kiállításokon. Az intézmény előterében, a gyermekkuckóban színes gyermekjátékokat használhatnak az ide betérő kicsinyek.

HBN