Kézilabdás dominancia a díjkiosztón

Kézilabdás dominancia a díjkiosztón

Folytatták a hagyományt, idén is megjutalmazták Ózdon a legjobb sportolókat.

Az ózdi sportolókat ünnepelték az Árpád Kávézóban. Összejöttek azok a sportvezetők, edzők és versenyzők, akik az elmúlt esztendőben nagyon sokat tettek azért, hogy ismét fejlődésről lehessen beszámolni. Az Ózd Legjobb Sportolója díjkiosztó első részében Tartó Lajos, az Ifjúsági – és Sportbizottság elnöke méltatta a tavalyi eredményeket.

Külön kiemelte az Ózdi KC férfi kézilabdázóinak remek esztendejét, a tekések, a labdarúgók és röplabdázók bajnoki címét, a súlyemelő Nagy Nikoletta országos elsőségét, az ózdi bringások remekléseit, és azokat a nagyszabású rendezvényeket, amelynek Ózd 2005-ben a házigazdája volt. Ezeknek az élére kívánkozik a junior kézilabda világbajnokság nyolc mérkőzése és a szeptemberben lebonyolított országos kötöttfogású birkózó magyar bajnokság is.

Tartó Lajos kijelentette: egyre javulóbb színvonalon zajlottak a tavalyi körzeti futball és diákolimpia rendezvények is, az önkormányzat kiemelt támogatását az ózdi sportolók abszolút mértékben megszolgálták.  

ÓKC és Lóci DSE 

A díjátadáson aztán kiderült, hogy ezúttal a kézilabdázók dominanciáját hozta a héttagú szakmai zsűri szavazása. Nem volt ugyanis olyan kategória, hogy az Ózdi KC vagy a Lóci DSE fiatal tehetségei ne lettek volna megjutalmazva. A súlyemelők sem panaszkodhattak, ugyanis három serleg az Árpád Kávézóból a fitness clubba vándorolt, de a tekéző, a röplabdázók és a sakkozók sem távoztak üres kézzel az ózdi sportolók ünnepéről.

Természetesen jól esik az elismerés, és valóban úgy érzem: 2005-ben a kézilabdázók jó évet zártak – mondta a díjkiosztó után Závodszky István, az ÓKC mestere, aki ezúttal megnyerte az edzők versenyét. Ezek a díjak a későbbiekre nézve is ösztönzőleg hathatnak a játékosokra, bízom benne, hogy idén is hasonlóan eredményesek lesznek az Ózdi KC és a Lóci DSE csapatai.

Nem volt nagy meglepetés: a magyar bajnoki címet szerzett Nagy Nikoletta elsöprő fölénnyel nyerte meg a felnőtt kategóriát. A válogatott sportoló ezekben a napokban edzőtáborozik, távollétében, Fekete József edző vette át a serleget. A csapatok között az Ózdi KC felnőtt együttese vitte el a pálmát, és az ifjúsági kategória első helye is a piros-kék klubhoz került, hiszen az ificsapat tehetsége, Tósa László lett az első.  

Az utánpótlás 

A ceremónia több felvonásban zajlott, az átadást megszakította a Beszterczey Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak és tanárainak a kulturális műsora, valamint a Városi Televízió munkatársai által készített összeállítás, amely 2005 legfontosabb ózdi sporteseményeinek érdekesebb pillanatait elevenítette föl.

Ezután ismét Richter Péter műsorvezető felé fordult a figyelem, ugyanis az utánpótlás kategóriákban is kiosztották az elismeréseket: a jó tanuló, jó sportoló középiskolás kategóriát a kézilabdázó Sas Tamás nyerte meg, az általános iskolásoknál pedig a Scitovszky testvérpár végzett a dobogó első két fokán. A diákolimpiai versenyeken szerzett pontok alapján kihirdették a legsportosabb általános és középiskolát is.

A győzelmet a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola, valamint a Vasvár Úti Általános Iskola szerezte meg, az elmúlt esztendők tapasztalatait figyelembe véve, folytatódott az előbb említett két oktatási intézmény városi sikersorozata. A szervezők ezúttal sem feledkeztek meg a mozgáskorlátozott sportolókról, csapatban a tekézők, egyéniben pedig Kovács Tamás atléta vehetett át serleget a város vezetőitől.  

Két különdíjas 

Végezetül két különdíj is gazdára talált: ózdiként, de nem ózdi klub úszójaként szerzett tavaly nyáron ifjúsági Európa-bajnoki címet Rácz Ákos, valamint az Arló SE íjászát, a világ – és Európa-bajnok Hegedűs Szilárdot is megjutalmazták.

M.E.

 

A díjazottak:
Felnőtt kategória
1. Nagy Nikoletta (súlyemelő, Ózdi SFC)
2. Mészáros Gyula (kézilabdázó, Ózdi KC)
3. Klak János (tekéző, Ózd Városi FTC)
Csapat kategória
1. Ózdi KC felnőtt kézilabdacsapata
2. Ózd Városi FTC felnőtt tekecsapata
3. Ózdi RSE felnőtt röplabdacsapata
Edző kategória
1. Závodszky István (az ÓKC vezetőedzője)
2. Fekete József (az Ózdi SFC elnöke)
3. Barta Zsolt (a Lóci DSE edzője)
Ifjúsági kategória
1. Tósa László (kézilabdázó, Ózdi KC ifjúsági)
2. Tóth Bence (súlyemelő, Ózdi SFC)
3. Fábián Norbert (kerékpározó, Ózdi KE)
Jó tanuló, jó sportoló középiskolás
1. Sas Tamás (kézilabdázó, Ózdi KC ifjúsági)
2. Szabó Ádám (sakkozó, Ózdi Sakk SE)
3. Kulcsár Tibor (asztaliteniszező, Ózd Városi SE)
Jó tanuló, jó sportoló általános iskolás
1. Scitovszky Richárd (kézilabdázó, Lóci DSE)
2. Scitovszky Tamás (kézilabdázó, Lóci DSE)
3. Zimmermann Márió (labdarúgó, Ózdi FC)
Legsportosabb általános iskola
1. Vasvár Úti Általános Iskola (2590 pont)
Legsportosabb középiskola
1. Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola (459 pont)
Legjobb mozgáskorlátozott sportoló:
1. Kovács Tamás (atléta, ÓVSE Mozgáskorlátozott szakosztály)
Legjobb mozgáskorlátozott csapat
1. ÓVSE Mozgáskorlátozott szakosztály tekecsapata