Kézilabdacsarnok jöhet Pallagra – már ha a közgyűlés is úgy gondolja

A Hódost válthatja?
A Hódost válthatja? - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nemcsak futballstadionok, kézilabdacsarnokok kialakítását is támogatná a kormány.

A Magyar Kézilabda Szövetség a közelmúltban felmérte a kézilabdával foglalkozó sportszervezetek létesítmény helyzetét, megyei és regionális vezetőkkel, szakemberekkel, az érintett települések vezetőivel is konzultáltak. Arra jutottak, hogy megfelelő termek hiányában a kézilabdázók ősztől kora tavaszig jelenleg sok helyen nem tudják elvégezni a szükséges szakmai munkát, így pedig nehéz emelni a színvonalat.

A magyar kormány ezután úgy döntött, hogy országszerte 60 darab új, úgynevezett kézilabda munkacsarnok építését támogatja a közeljövőben. Az egyik helyszín Debrecen lenne. Egyebek mellett ez derül ki abból a közgyűlési előterjesztésből, amelyet dr. Papp László, Debrecen polgármestere terjeszt elő a cívisváros önkormányzatának csütörtöki közgyűlésén.

A határozati javaslat szerint a város vezetése az 55 méterszer 33 méteres kézilabdacsarnokot a pallagi városrészben látná szívesen. Erre a célra a Zsálya köz és a Fekete István utcák sarkán három telek összevonásával egy 2,6 hektáros területet ajánlanának fel. Az, hogy a beruházás mennyibe kerülne és mikor valósulna meg, nem derül ki az előterjesztésből.

HBN–OCs
hirdetés